Lietuvos teisininkams vadovaus I. Vėgėlė

Lietuvos teisininkai išsirinko naująjį vadovą, juo tapo Mykolo Romerio universiteto profesorius, advokatas dr. Ignas Vėgėlė. Lietuvos teisininkų draugija visuotiniame narių susirinkime I. Vėgėlę draugijos vadovu patvirtino trejų metų kadencijai.

Lietuvos teisininkų draugijai vadovaus Mykolo Romerio universiteto profesorius Ignas Vėgėlė.<br>ELTA
Lietuvos teisininkų draugijai vadovaus Mykolo Romerio universiteto profesorius Ignas Vėgėlė.<br>ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

May 13, 2013, 3:34 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 8:33 PM

Šis tenisininkas užima Lietuvos advokatūros egzaminų komisijos pirmininko pavaduotojo pareigas, yra notarų kvalifikacinio egzamino komisijos narys.

Prezidentė siūlo į EŽTT teisėjus

Kovo pabaigoje  prezidentė pasirašė dekretą, kuriuo, vadovaudamasi Konstitucija ir Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencija, į Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) teisėjus teikė tris kandidatūras, tarp jų ir I. Vėgėlės. Iš kandidatų sąrašo Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja (ETPA) išrinks vieną teisėją.

Reaguodami į dekretą, žmogaus teisių aktyvistai panūdo kreiptis į ETPA, prašydami neskirti I. Vėgėlės šio teismo teisėju.

Kiek ankščiau, Lietuvos gėjų lygos (LGL) vadovas Vladimiras Simonko kreipėsi į premjerą Algirdą Butkevičių ir teisingumo ministrą Juozą Bernatonį, prašydamas nesiūlyti I. Vėgėlės į EŽTT teisėjus.

Įžvelgė teisių pažeidimą

Reaguodama į LGL kritiką, Lietuvos žmogaus teisių asociacija (LŽTA) išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad „Lietuvos gėjų lygos veiksmai pažeidžia I. Vėgėlės ir Lietuvos piliečių konstitucines teises į saviraiškos laisvę“.

„Teisę turėti ir reikšti savo įsitikinimus ne kartą yra pabrėžęs EŽTT ir Lietuvos Respublikos Konstitucinis Teismas. EŽTT saviraiškos laisvę vertina kaip vieną esminių demokratinės visuomenės pagrindų ir vieną svarbiausių pažangos bei kiekvieno individo raidos sąlygų“, – teigiama pranešime.

I. Vėgėlė dar 2006 metais tiesioginiame Žinių radijo eteryje pasisakė prieš transseksualų teises, o galimybę jiems susituokti pavadino kaip prieštaraujančią trečiųjų šalių interesams.

Teisininkas taip pat priešinosi Visuomeninės Lietuvos gėjų ir lesbiečių svetainės organizuojamam konkursui, kai homofobiškai nusiteikę asmenys buvo įvardijami „gėjų pupuliais“ arba „lesbiečių braškytėmis“, tarp kurių buvo ir I. Vėgėlė. Tuo metu jis teigė, kad nėra viešas asmuo ir kreipėsi į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją.

Išnagrinėjusi teisininko skundą, Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija nustatė, kad I. Vėgėlė yra viešas asmuo, o jo asmens duomenys, paskelbti internete, jau prieš tai buvo vieši.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.