Lukiškių aikštėje siūloma statyti ir karatė čempionato prizą

Prieš mėnesį Lietuvoje vykusio pasaulio kiokušin karatė čempionato

Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Gudavičiūtė

May 14, 2013, 8:27 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:57 PM

Šios skulptūros maketas yra pristatytas Kultūros ministerijos skelbtam konkursui. Šiuo metu jis eksponuojamas Kultūros ministerijoje kartu su 14 kitų skulptorių darbų.

Lukiškių aikštėje siūloma statyti daug kartų didesnę skulptūrą. Be to, jos šonai išmarginti raitelių bei karių siluetais ir tautiniais simboliais, o sportininkai gavo japoniškais hieroglifais papuoštus paviršius.

Viena pagrindinių konkurso sąlygų - griežtas anonimiškumas. Rinkdama nugalėtoją komisija esą neturi žinoti tų darbų autorių. Tačiau prizų autorius Kęstutis Musteikis per čempionatą savo darbą pristatė spaudos konferencijoje.

Skulptorius K. Musteikis paaiškino, kad taip atsitiko dėl netikėtai nukelto konkurso. Idėjas skulptūrai Lukiškių aikštėje netikėtai buvo liepta pristatyti ne kovo 7-ąją, o balandžio 26.

Iš pradžių jis būtų pateikęs figūrą su saule konkursui, jis būtų pasibaigęs, o po to jau būtų vykęs čempionatas. Bet dėl valdininkų kaltės atsitiko atvirkščiai. Nieko keisti jis jau nebegalėjo, nes sutartis su karatė federacija jau buvo sudaryta.

K. Musteikis pabrėžė, kad Kultūros ministerijos skelbtas konkursas - tik idėjos konkursas.

„Pergalė ir laisvė - labai panašios. Prarasi - ir nebėra“, - aiškino jis.

Lietuvos kiokušin karatė federacijos generalinis sekretorius Aleksejus Svešnikovas pasakojo, kad tokią skulptūrėlę gavo visi 24 pasaulio karatė čempionato prizininkai. Ji pagaminta iš akmens ir metalo.

„Tai - pergalės simbolis. Pergalė, kurią reikia išlaikyti rankose. Todėl toks simbolis gali daug kur tikti“, - juokėsi jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.