Girtas nesąmones per laidotuves tauškęs kunigas ir vėl prisivirė košės

Pasvalio rajono Daujėnų parapiją, kuri išgarsėjo tuo, kad per klebono gimtadienį griaudėjo bažnyčios varpai, sukrėtė dar vienas skandalas. Parapijiečiai įtaria, kad kitas kunigas vaikams pirmąją komuniją dalino būdamas visiškai girtas. Vyskupo sprendimo kunigas išsiųstas atgailauti ir gydytis nuo alkoholizmo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 20, 2013, 7:30 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:07 PM

LNK laidai „Labas vakaras, Lietuva“ tikintieji pasakojo, kad įtartinos būklės 57 metų klebonas Vladas Jackūnas praėjusį savaitgalį šnekėjo apie karą ir pamiršo palaiminti priėmusius komuniją. Apie keistą kunigo elgesį tikintieji informavo vyskupą.

Hierarchas šį kartą sureagavo principingai - kunigą išsiuntė atgailauti bei gydytis nuo alkoholizmo. 

„Jis, žinoma, sako, kad jam taip atsitiko dėl vaistų. Gali būti ir dėl vaistų, tiek to. Bet vis tiek, kadangi turi tokią problemą, tai nutarėme, kad geriau tegul Daujėnai būna be kunigo, negu šitaip“, - LNK žurnalistams sakė vyskupas Jonas Kauneckas.

Tarsi atsiprašymas dėl girto kunigo elgesio, pirmadienį Daujėnuose surengtos beveik sekmadieninės mišios. Vyskupas neslepia, kad iškilmės - tarsi kompensacija tiems, kurie savaitgalį pirmąją komuniją stebėjo ar ją priėmė iš galimai girto kunigo.

Tai ne pirmas kartas, kai tas kunigas V. Jackūnas sulaukia tokios bausmės. Dvasininkas kartą jau pateko nemalonėn, kai kitoje parapijoje į amžinojo poilsio vietą mirusią religingą moterį jis palydėjo visiškai girtas.

Tada po „kapišonu“ pasislėpęs dvasininkas prie karsto tauškė nesąmones apie premjerą Andrių Kubilių ir Drąsių Kedį, o kapinėse išstovėti ant kojų galėjo tik pasirėmęs į kryžių. Kai liūdnos ceremonijos dalyviai pabandė jį sudrausminti, dvasininkas pasiuntė visus „chana“. Bažnyčią jis tada pavadino kultūros namais.

„Jis buvo girtas. Iš pradžių kalbėjo apie A. Kubilių. Kad jis dabar kaso pakaušį, o paskui kasysis žemiau juostos. Vėliau pareiškė, kad D. Kedys po šimto metų taps Dievu“, – pasakojo kita velionės kaimynė Stasė. 

Ir tada į skandalingą situaciją patekęs Panevėžio rajono klebonas V. Jackūnas sutiko gydytis nuo priklausomybės alkoholiui. 

Prieš dešimtmetį Daujėnai nuskambėjo dėl kito kunigo linksmybių. Jis, švęsdamas savo gimtadienį, vidurnaktį pradėjo skambinti bažnyčios varpais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.