Seimas - už pinigines baudas gėjams

Parlamentarai linkę pritarti „tvarkiečio“ Petro Gražulio ir grupės Seimo narių siūlymui numatyti pinigines baudas už homoseksualų eitynių, paradų organizavimą ir kitokius veiksmus, kuriuos politikai vadina šeimos pagrindų viešu niekinimu.

Seimo nariai stato kliūtis vasarą planuojamoms seksualinių mažumų eitynėms.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Seimo nariai stato kliūtis vasarą planuojamoms seksualinių mažumų eitynėms.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

May 21, 2013, 6:24 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:03 AM

Artėjant vasarą planuojamoms eitynėms, P. Gražulis ir jį remiantys 28 Seimo nariai siūlo už tokį elgesį Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyti baudą nuo 1 iki 3 tūkst. litų. Už pakartotinį pažeidimą bauda būtų dvigubinama.

Per pirmąjį balsavimą tokią iniciatyvą palaikė 50 politikų, 10 balsavo „prieš“, o 14 susilaikė. Homofobišką įstatymą palaikė konservatoriai, „darbiečiai“, „tvarkiečiai“, „drąsuoliai“ ir Lenkų rinkimų akcijos atstovai. Vieningai „prieš“ balsavo liberalai. Socialdemokratai balsavo nevieningai, tačiau dauguma didžiausios frakcijos narių susilaikė.

Įstatymas bus priimtas, jei už jį Seimas balsuos dar du kartus. 

P. Gražulis sako, kad įvairių esą nedorovingų renginių propagavimas į Lietuvą veržiasi „iš Europos Sąjungos“.

„Stebina ir žavi jūsų aistra, fantazija, teikiant ir rengiant homofobiškus įstatymus“, - P. Gražulio iniciatyvą išjuokė Seimo narė liberalė Dalia Kuodytė. Ji P. Gražuliui pasiūlė inicijuoti Lietuvos išstojimą iš Europos Sąjungos, jei dėl jos į Lietuvą sklinda visoks blogis. 

Atsakydamas į klausimą P. Gražulis pasipiktino, kad Seimo narės moterys, o ne Seimo nariai vyrai aktyviausiai prieštarauja jo iniciatyvoms, nukreiptoms prieš seksualines mažumas.

„Kodėl motina, kuri pagimdo vaikus, turėtų saugoti tą šeimos ratelį, tai daro, nesuprantu jūsų“, - piktinosi P. Gražulis.

P. Gražulis mano, kad gėjų inicijuojami paradai - tai tik pradžia. Vėliau bus reikalaujama leisti homoseksualams įsivaikinti vaikus ir panašiai.

„Vėžį reikia gydyti pirmoje stadijoje“, - įsitikinęs Seimo narys.

„Šita veislė nesidaugina, bet jų daugėja per propagandą. Todėl ją turime uždrausti“, - pridūrė P. Gražulis. Jį parėmęs socialdemokratas Gintautas Mikolaitis ragino seksualinių mažumų eitynes organizuoti ne miesto centre, o kur nors prie Gariūnų.

Liberalė D. Kuodytė teigė, kad tokios iniciatyvos diskriminuoja šalies piliečius ir pažeidžia žmogaus teises.

„Aš manau, kad šitas farsas tikrai įeis į Lietuvos istoriją P. Gražulis dar kartą įrodė, kad kvailių veislė yra neišnaikinama“, - sakė socialdemokratė Aušrinė Pavilionienė.

Panašius įstatymo projektus P. Gražulis teikia jau ne pirmą kartą. Tačiau anksčiau jie visuomet buvo atmetami. „Tvarkiečio“ iniciatyvomis anksčiau buvo susirūpinusios žmogaus teisių gynimo organizacijos, Europos Parlamentas.

Šiemet homoseksualų eitynes „Už lygybę“ Vilniuje ketinama organizuoti liepos 27-ąją.

Seimas antradienį taip pat pradėjo svarstyti įstatymų pataisas, kurios, turėtų užkirsti kelią homoseksualams globoti ar įsivaikinti vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.