Darbo partijai nepavyko nuo teisėjų gintis Seime

Darbo partijai Seime ketvirtadienį nepavyko įsteigti laikinąją tyrimų komisiją, kuri turėjo aiškintis, ar Darbo partijos juodosios buhalterijos bylą tiriantys teisėjai nebuvo spaudžiami būti nepalankūs teisiamai partijai ir jos lyderiams, buvo verčiami skubinti bylą.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

May 23, 2013, 11:39 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:32 AM

Tokią iniciatyvą parėmė tik 44 Seimo nariai - daugiausiai iš Darbo partijos, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos bei partijos „Tvarka ir teisingumas“.  

Darbo partija skelbia turinti įrašą, kuris atskleidžia galimą teismo šališkumą. Tačiau teisėsauga jo nepripažįsta, nes neaiškios jo darymo aplinkybės ir teisėtumas. 

Teigiama, kad neaiškiomis aplinkybėmis padarytame įraše kalba buvęs Vilniaus apygardos teismo baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Viktoras Dovidaitis ir buvęs teisėjas bei Seimo narys Konstantas Ramelis.

Įraše esą V. Dovidaitis pasakojo, kad Prezidentūra daro spaudimą teisėjams kaip galima greičiau svarstyti Darbo partijos juodosios buhalterijos bylą, nevilkinti jos svarstymo per teisėjų atostogas.

Teigiama, kad iš darbo dėl teisėjo vardo pažeminimo prezidentės Dalios Grybauskaitės atleistas V. Dovidaitis įraše teigė, kad jis bus paliktas ramybėje, jei bus greičiau baigta Darbo partijos byla.

Darbo partijos idėjinis lyderis Viktoras Uspaskichas teigė, kad tyrimas yra būtinas, nes viešoje erdvėje yra labai daug informacijos apie blogą teisėsaugos darbą. Jis priminė, kad rinkėjai Seimui suteikė teisę kontroliuoti kitų institucijų darbą. 

Konsevatorius Kęstutis Masiulis stebėjosi, kad komisiją bando kurti teisiami asmenys. 

"Siekis yra vienas, užvilkinti bylą, kuri ir taip šešetą metų visokiomis priemonėmis buvo vilkinama", - sakė Seimo narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.