Valstybiniuose poilsio namuose ruošiama kėdė saviškiui

Nuostolingai veikiančiai valstybinei poilsinei „Baltija” po kaklu norima parišti dar vieną akmenį – įsteigti etatą, kurį išlaikyti papildomai kainuos apie 55 tūkst. litų per metus.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2013-05-28 07:41, atnaujinta 2018-03-06 04:54

Palangoje įsikūrusios „Baltijos” vadovas Raimondas Karčiauskas iki šiol dirbo be pavaduotojo. Mažinant išlaidas toks etatas įmonėje buvo panaikintas dar 2009 metų rudenį.

Tačiau dabar pavaduotojo etato staiga prireikė šią įmonę valdančiai Ūkio ministerijai.

Apie tokį sprendimą balandžio pabaigoje R. Karčiauskui pranešė įmonės valdybos pirmininkė, Ūkio ministerijoje dirbanti Laima Sidarkevičienė.

Netrukus pas „Baltijos” vadovą atėjo Palangos socialdemokratų skyriaus pirmininkas ir miesto tarybos narys Danas Paluckas: „Aš ateisiu į pavaduotojus. Prižiūrėsiu ūkio dalį.”

Žinia, kad į šias pareigas bus skelbiamas konkursas, D. Palucką kiek nustebino.

Jau keletą metų darbo neturintis ir šiuo metu ūkininkaujantis 32 metų politikas neslepia, kad seniai nori jam tinkamų pareigų.

Socialdemokratams atėjus į valdžią D. Paluckas taikėsi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje vadovauti Šventosios uostui. Nepavykus ėmė žvalgytis į poilsio namus „Baltija”.

„Jeigu jis per partiją įmonei padės pramušti lėšų investicijoms, tegu ateina”, – bandė juokauti R. Karčiauskas.

Bet direktorius neslepia, kad apie 55 tūkst. litų per metus išlaidas padidinsiantis naujas etatas „Baltijai” bus sunki našta.

Įmonę skandino pati valdžia

* Praėjusius metus ši valstybinė įmonė baigė patyrusi 415 tūkst. litų nuostolių, o iki šių metų gegužės bendroji skola siekė per du milijonus litų.

* Tačiau dar prieš ketverius metus pelningai dirbusią įmonę skandino pati valdžia.

* Nutraukus valstybės dotacijas „Auskos” viešbutį išlaikyti per dvejus metus įmonei kainavo apie 1,7 mln. litų.

* Po ilgų derybų 2011 metų kovą viešbutis buvo išnuomotas už 400 tūkst. litų per metus, bet šiomis pajamomis „Baltija” džiaugėsi neilgai. Pernai birželį „Auska” buvo perduota Turto fondui, kuriam atiteko ir pajamos iš nuomos.

* Atleistiems „Auskos” darbuotojams įmonei teko sumokėti apie 70 tūkst. litų išeitinių pašalpų.

* Prieš 6 metus „Baltija” įsirengė Jaunimo nakvynės namus, kurie įmonei kainavo beveik 1,2 mln. litų.

* 2010 metais šis apie 150 tūkst. litų pajamų per metus duodavęs pastatas buvo perduotas Vidaus reikalų ministerijai. „Baltija” už jį iki šiol moka apie 146 tūkst. litų siekiančią mokestinę paskolą.

* Paskutinį Vyriausybės smūgį „Baltija” patyrė pernai rudenį, kai Švietimo ir mokslo ministerijai buvo atiduotas didžiausias kotedžas Gedimino gatvėje, kuris per vasaras įmonei uždirbdavo po 55 tūkst. litų.

* Dabar jame šeimininkauja viešoji įmonė Šv. Ignaco Lojolos kolegija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.