Abiturientams mokytojų tampyti valtyje neleido policija

Pakruojo rajono Linkuvos gimnazijos abiturientai Paskutinio skambučio šventei rengėsi ne vieną dieną. Moksleiviai planavo, kad atsisveikinti su seniausia Šiaurės Lietuvos gimnazija reikia su trenksmu, įspūdingai. Vaikinai nublizgino automobilius, o vienas abiturientas šventei pasiskolino naujutėlaitį tėvo traktorių. Prie galingo traktoriaus vaikinas prikabino priekabą, ant jos užkėlė valtį. Į valtį mielai susėdo gimnazijos mokytojai. Tačiau iškilmingą žygį nutraukė vietos policijos pareigūnai.

Daugiau nuotraukų (1)

Algis Padora

May 30, 2013, 3:21 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:10 AM

Policininkai sustabdė traktoriaus ir automobilių koloną ir įspėjo, kad žmones vežti į priekabą įkeltoje valtyje draudžiama – kelionė gali baigtis tragedija. Ir abiturientai, ir mokytojai pakluso.

Tačiau šventės šurmulio, juoko ir pypsėjimo pareigūnai nenumalšino. Dvyliktokas Karolis išdidžiai važiavo savo tėvo Sauliaus Navicko traktoriumi „New Holland“, kurio Plento kaimo ūkininkas sulaukė vos prieš kelias dienas - įsigijo panaudojęs Europos Sąjungos išmoką. Abiturientas ketino mokytojus pavežioti po savo kaimo apylinkes ir nustebinti Linkuvos miestelį. Nors sumanymas nepavyko, jaunimo šypsenos neblėso.

Ilgaplaukės abiturientės į šventę ėjo vilkėdamos dailias sukneles, kurias kiek slėpė ant pečių užsimesti uniforminiai švarkai.

Abiturientai traukė į Pakruojo dvaro pusę. Jie džiaugėsi geru oru ir galimybe nusifotografuoti ant arkinio tilto. Norėdami išvengti incidentų, dvyliktokų automobilių koloną lydėjo vietos policijos pareigūnai.

Vis dėlto į vieno šventės dalyvio kabrioletą dėmesį atkreipė Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento aplinkosaugininkai. Sustabdę mašiną jie patikrino, ar automobilis pernelyg neteršia aplinkos.

***

Abituriente, pasidalink savo Paskutinio skambučio šventės nuotraukomis su lrytas.lt ir laimėk pramogas Druskininkuose! Penkių originaliausių nuotraukų autorių laukia nepamirštamos pramogos ir poilsis - 4 val. šėlionės Druskininkų vandens parke ir dovanų kuponai į Druskininkų gydyklas. 2 nugalėtojus išrinks redakcija, o 3 - „Bendraukime“ skaitytojai tinkle „Facebook“. Jūsų nuotraukų iki birželio 5 d. laukiame adresu konkursai@lrytas.lt. Nepamirškite nurodyti savo mokyklos ir kontaktinių duomenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas