Dovana Klaipėdos vaikams - balandžių paroda

Klaipėdos centre, M. Mažvydo pėsčiųjų alėjoje, nuo vidurdienio vykstanti

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jun 1, 2013, 3:06 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:29 AM

Savo balandžius į vieną vietą suvežė ir mažiesiems Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga padovanojo Klaipėdos apskrities dekoratyvinių paukščių augintojų klubas. Jie pademonstravo per 30 rūšių karvelių ir noriai apie juos pasakojo, atsakinėjo į smalsuolių klausimus.

Pasaulyje yra apie 700 rūšių balandžių. Lietuvoje daugiausiai auginami Klaipėdos aukštaskrydžiai, Sūduvos baltgalviai, Kauno baltajuosčiai, Vilniaus spalvotašoniai, Lietuvos figūriniai ir kiti.

Parodoje buvo galima išvysti kapucinų, povinių, Nikolajevo, kryžiuočių, paštinių, burbulių, besarabų, Rostovo ir kitų rūšių paukščių.

Dauguma karvelių savininkų teigė, kad juos augina nuo vaikystės. Ir neskaičiuoja, kiek tai kainuoja.

Jų teigimu, seniau gal kas trečias lietuvis augindavo balandžius - ne veltui ir vieną mėnesį jų garbei pavadino, o dabar žmonės mieliau renkasi papūgėles. Auginti balandžius reikia didelio entuziazmo ir pinigų - brangūs ir patys paukščiai, ir jų išlaikymas.

Vaikams labiausiai rūpėjo pašto karveliai, galintys įveikti maždaug 150 kilometrų. Jei jį kur nors nuveši ir paleisi - grįš ten, kur išaugęs.

Vakare bus renkamas gražiausias karvelis. Aktyviausiai šioje akcijoje dalyvavę vaikai galės kai kuriuos balandžius paleisti į padanges. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.