Klaipėdoje – piešimo ant vandens rekordas

Klaipėdiečiai Tarptautinę vaikų gynimo dieną paminėjo siekdami naujo rekordo. 24 vaikai vienu metu stojo prie vandens kupinų indų ir kūrė piešinius Ebru technika. Ebru menas – tai iš Turkijos po pasaulį pasklidęs ir jau apie 900 metų gyvuojantis tapymo būdas, kai ant vandens, naudojant natūralios kilmės dažus subtiliais judesiais kuriamas piešinys. Teigiama, jog šis užsiėmimas veikia lyg terapija ir padeda sunkiomis ligomis sergantiems žmonėms.

Vaikai siekė rekordo kurdami piešinius ant vandens.<br>E. Petkutė
Vaikai siekė rekordo kurdami piešinius ant vandens.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 1, 2013, 3:54 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:25 AM

Renginio iniciatorė Eglė Veršininienė tikino, jog suburti kelias dešimtis vaikų bendram tikslui nebuvę sunku – idėja surengti socialinę akciją kilo patiems mažiesiems. Jie pasiryžo ne tik pasiekti Lietuvos rekordą, bet ir surinkti pinigų kitiems paramos projektams.

Pernai vaikai Ebru technika nupiešė didžiausią šalyje piešinį, kurio ilgis – 10, o plotis – 1 metras. Šiųmetės akcijos dalyviai neabejojo, jog ir šiais metais jie pateks į Lietuvos rekordų knygą.

E. Veršininienė žadėjo, jog renginys, kurio metu daug žmonių tapo ant vandens, taps tradiciniu ir keliaus po Lietuvą.

E. Veršininienė su Ebru menu susipažino viešėdama Turkijoje. Moteris įsitikino, kad tai nepaprastas kūrybos būdas. Jis ne tik ugdo kūrybiškumą, lavina vaizduotę, bet ir stebuklingai padeda atsipalaiduoti ir užsimiršti. E. Veršininienė teigė, jog tapymas ant vandens jai padėjo įveikti sunkią ligą, to paties jie linki ir kitiems sergantiems žmonėms. Įkūrusi viešąją įstaigą moteris ėmėsi rengti socialinius projektus. Iš viso jau surengta apie pusė tūkstančio renginių, iš jų 37, kuriuose dalyviai turėjo progą susipažinti ir išbandyti Ebru meną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.