V. Ušackui - Ukmergės garbės piliečio vardas

„Esu giliai sujaudintas ir jaučiuosi šiltai kaip Kabule.

Garbės piliečio vardas V. Ušackui (dešinėje) suteiktas už iniciatyvas visuomeninio ir kultūrinio gyveninimo srityse, už tarptautinio bendradarbiavimo tradicijų puoselėjimą ir krašto reprezentavimą užsienio šalių atstovams.<br>D. Zimblienė
Garbės piliečio vardas V. Ušackui (dešinėje) suteiktas už iniciatyvas visuomeninio ir kultūrinio gyveninimo srityse, už tarptautinio bendradarbiavimo tradicijų puoselėjimą ir krašto reprezentavimą užsienio šalių atstovams.<br>D. Zimblienė
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Jun 1, 2013, 11:32 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:34 AM

Garbės piliečio vardas V. Ušackui suteiktas už iniciatyvas visuomeninio ir kultūrinio gyveninimo srityse, už tarptautinio bendradarbiavimo tradicijų puoselėjimą ir krašto reprezentavimą užsienio šalių atstovams.

Šio apdovanojimo ir su juos susijusių regalijų į Ukmergės rajono savivaldybę V.Ušackas atvyko priimti lydimas artimiausių savo žmonių: žmonos Loretos, dukters Paulos, sūnaus Raimundo ir Ukmergėje gyvenančių tėvų Raimundo ir Laimos.

„Esu giliai sujaudintas ir jaučiuosi šiltai kaip Kabule.

Per 23 diplomatinės veiklos metus iš užsienio valstybių vadovų rankų esu gavęs dešimt įvairių apdovanojimų, tačiau didžiausiu ir svarbiausiu įvertinimu pavadinčiau tai, ką jūs man šiandien, o skuodiškiai prieš porą metų suteikė - miesto Garbės piliečio vardą.

Nėra nieko svarbiau ir kilniau, kaip būti savo bendruomenės nariu, o miesto Garbės piliečio vardas dar labiau įpareigoja dirbti ir tarnauti to krašto žmonėms“, - sakė teisininko išsilavinimą turintis V. Ušackas.

Jis prisipažino, kad du miestai Lietuvoje: Skuodas ir Ukmergė jam turi ypatingą reikšmę.

Atokiausią šalies miestą Skuodą vadina ta vieta, kur prasideda Lietuva, o Ukmergė nuo mažų dienų jam reiškia didžiąją Lietuvos kryžkelę.

Žemaitijoje, Skuode, gimęs V. Ušackas didžiąją dalį savo vasaros ir Kalėdinių bei Velykinių atostogų praleido Ukmergėje pas senelius Adomą ir Teklę bei netoli miesto esančiuose Obeliuose, prie Kurėnų ežero, buvusioje Danielių sodyboje.

„Ukmergė formavo mane kaip asmenybę bei įskiepijo manyje svarbiausias vertybes.

Šiame mieste sėmiausi ir paprastos darbo patirties, kaip užsidirbti duonai ir druskai: dalinau ir rinkau svarstykles turguje, sargavau tuometiniame Ukmergės apžvalgos rato ir karuselių parkelyje, pjoviau javus bei melžiau karvę Obeliuose.

Talkininkaudamas močiutei turguje įgijau pirmos tarptautinės patirties bendraujant su iš Rusijos, Kaukazo, Vidurinės Azijos, Ukrainos ir Moldovos atvykusiais prekeiviais.

Todėl man ir brangi Ukmergė, todėl aš stengiuosi jos vardą garsinti“, - sakė jis.

Kalbėdamas V. Ušackas ne kartą susigraudino - drebėjo jo balsas ir teko daryti trumpas pauzes, ypač prisiminus senelius, o baigęs kalbėti šią savo kalbą pavadino bene pačia sudėtingiausia gyvenime.

Garbės pilietis Ukmergėje renkamas nuo 2011 metų.

Pirmasis šį titulą pelnė Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos vicepirmininkas, pernai miręs Alfonas Bernotas, o 2012 metais - kalbininkas, dialektologas, habilituotas mokslų daktaras Zigmas Zinkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.