„Forum One“ - daug žvaigždžių, mažai žinių

Nuo šiol, jei koks sveikatingumo guru man pasakos, jog maloniausia pasaulyje yra stebėti tekantį vandenį ar spragsinčią ugnelę, galėsiu jam lengvai paprieštarauti.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Jun 3, 2013, 2:06 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:23 PM

Stovėti prie Kauno „Žalgirio“ arenos ir stebėti, kaip šimtai verslininkų (ar tokiais norinčių būti piliečių) renkasi į lyderystės renginį – daug įdomiau. Palikę automobilius - jais galėjo atvažiuoti tik brangiausių bilietų pirkėjai ir pranešėjai – verslininkai pėsčiomis traukė į sporto areną, kurioje alų maukiančių sirgalių šūksnius bent vienam savaitgaliui turėjo pakeisti intelektualios šnekos apie verslą, pajamas ir nusidėvėjimo amortizaciją.

O, kaip aš klydau.

Nenoriu būti klaidingai suprastas – alaus maukimo ten tikrai nebuvo, na, bent jau ne tokio, koks būna per sporto varžybas. Juk protingi, verslūs žmonės susirinko ne alkoholiu piktnaudžiauti, o klausytis ir mokytis iš pasaulinio garso verslo lyderių. Tik, deja, mokytis nelabai buvo ko.

„Ar norite būti lyderiais!?“ - griausmingai riaumoja pranešėjas.

„Taip!“ - ne ką mažiau entuziastingai šaukia minia.

„Jei pritariate, kad svarbiausia - komanda, atsistokite! O dabar – atsisėskite! Ar jaučiate, kokie kupini naujų idėjų esate!?“ - maždaug tokio turinio žinutėmis susirinkusius maitino pranešėjai.

Charizmatiški, įdomūs, entuziastingi – bet kuris šių epitetų nė perpus neatskleidžia renginio dalyvių žavesio. Net abejonių nekyla, kad jie iš tiesų yra savo veiklos profesionalai, žvaigždės. Tačiau iš salėje susirinkusiųjų labai retam pavyks atkartoti jų sėkmę ar atsiminti pamokas.

Pranešėjai tai puikiai suprato, tad mieliau žongliravo ne informacija, o emocijomis. Kiekvienas pasakojo savo sėkmės istorijas, žaidė su publika, o tikriems mokymams laiko neliko. Vienas kitas pasiūlydavo po pranešimo susitikti ir užsiregistruoti privačioms konsultacijoms.

Sprendžiant iš to, kad pirmose, brangiausiose eilėse žiojėjo ne viena tuščia vieta, turtingiausi ir sėkmingiausi verslininkai taip ir padarė – vietoje to, kad mokėtų už renginį masėms, užsiregistravo privačioms konsultacijoms su verslo žvaigždėmis.

Nes tikros legendos masėse negimsta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.