Dėl karo Nigerijos princesė atšaukė vizitą į Lietuvą

Antradienį buvo planuojamas išskirtinis įvykis Lietuvos diplomatijos istorijoje. Mūsų šalį turėjo aplankyti egzotiškosios Nigerijos princesė Stela Adaeze Odua. Tačiau dėl staiga kilusių karinių veiksmų šalyje ji savo vizitą atšaukė.  

Nigerijos princesė yra ir šios šalies transporto ministrė.<br>„Vikipedia“
Nigerijos princesė yra ir šios šalies transporto ministrė.<br>„Vikipedia“
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jun 4, 2013, 11:24 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:42 PM

Vienos turtingiausių Afrikos valstybių atstovė antradienį vakare ruošėsi susitikti su Lietuvos užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi. Nigerijos princesė užima oficialias pareigas Nigerijos vyriausybėje, kur ji dirba aviacijos ministre.

Nigerijos diplomatai pranešė, kad princesė neatvyks į Lietuvą dėl staiga kilusių karinių veiksmų. Šalyje jau kuris laikas vyksta pilietinis karas. Dėl karinių veiksmų šalies vadovas uždraudė Vyriausybės nariams skristi lėktuvais naktį. Be to, kaip paaiškėjo, Libija atsisakė priimti princesės lėktuvą papildyti degalų atsargas. 

Užsienio reikalų ministro L. Linkevičiaus teigimu, Nigerijos princesė domėjosi galimybėmis stiprinti bendradarbiavimą su Lietuva.

„Mūsų šalims bendradarbiauti naudinga. Nigerija yra viena turtingiausių Afrikos šalių, tačiau iki šiol santykiai buvo labai formalūs“, - portalui lrytas.lt sakė ministras.

Vilniuje Nigerijos ministrė taip pat turėjo apsilankyti aviacines paslaugas teikiančioje bendrovėje „Avia Solutions Group“, kuri priklauso verslininkui Gediminui Žiemeliui. Praėjusią savaitę lietuvis skraidė su princese Nigerijoje privačiu lėktuvu. 

Stella Adaeze Oduah 2011 metais liepos 2 dieną prisaikdinta Nigerijos aviacijos ministre. 1962 metais gimusi princesė studijavo Jungtinėse Valstijose kur įgijo ekonomikos ir verslo administravimo bakalauro ir magistro laipsnius.

1983 metais Stella Adaeze Oduah grįžusi į Nigeriją, prisijungė prie Nigerijos naftos korporacijos veiklos, o 2011 metais buvo aktyvi Nigerijos prezidento Goodlucko Jonathano rinkiminės kampanijos dalyvė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.