Kandidatas į ūkio ministrus E. Gustas programuoja trintį

Į prezidentūrą antradienio rytą neatvykęs kandidatas į ūkio ministrus Evaldas Gustas sukėlė sumaištį prezidentūroje bei Vyriausybėje, ir parodė, kad tarp prezidentūros ir Vyriausybės trūksta komunikacijos.

J. Razmos įsitikinimu tokie įvykiai prezidentūroje parodo tam tikrą suirutę Vyriausybėje.<br>V. Valentinavičius
J. Razmos įsitikinimu tokie įvykiai prezidentūroje parodo tam tikrą suirutę Vyriausybėje.<br>V. Valentinavičius
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Jun 4, 2013, 6:42 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:58 PM

„Lietuvos ryto“ televizijos laidoje dalyvavęs Tėvynės sąjungos-Krikščionių demokratų frakcijos Seime seniūno pavaduotojas Jurgis Razma teigė, kad šis faktas tik išryškina vis labiau matomą chaosą Vyriausybėje, kai premjeras nesukontroliuoja svarbių dalykų.

Tuo tarpu laidoje dalyvavęs Socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas ir Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas įsitikinęs, kad įvyko mažas nesusipratimas, esą, tai prezidentūros darbo „brokelis“.

„Tokie įvykiai parodo tam tikrą suirutę. Vyriausybė ruošė dekretą, tad turi rūpintis, ne tik dekreto parengimu ir pateikimu, bet ir planuoti kandidato vizitą pas prezidentę“, – laidoje kalbėjo J. Razma.

Kalbėdamas apie kandidato E. Gusto kelionę į Norvegiją aplankyti savo vaikų, J. Razma ironizavo: „Svarbiausia, jog kandidatas pirmenybę skiria šeimos vertybėms. Tai svarbiau nei darbo reikalai.“

Liberalų sąjūdžio vadovas pernelyg nesureikšmino susidariusios situacijos, tačiau neslėpė, kad situacija tiesiog komiška: „Ši situacija rodo, kad aiškaus susitarimo tarp Vyriausybės ir prezidentūros nėra – trūksta komunikacijos.“

Pasak E. Masiulio, akivaizdu, kad trūksta atviro bendravimo su prezidente. Esą premjeras šioje situacijoje galėjo paskambinti prezidentei, paklausti, kodėl kilo nesusipratimas.

„Norėtųsi, kad ne tik paskiriant, bet ir vėlesniame darbe, kai bus rimtesni dalykai, būtų kur kas glaudesnis bendradarbiavimas tarp prezidentės ir kitų Vyriausybės narių“, – kalbėjo Liberalų sąjūdžio vadovas.

Vertindamas situaciją J. Razma kritikavo tai, kad ministru skiriamas žmogus, neturintis reikiamos patirties šioje srityje ir nenorintis būti ministru.

„Bendrai vertinant, šis faktas atspindi tam tikrą, vis aiškiau regimą chaosą Vyriausybėje, kai premjeras nesukontroliuoja svarbių dalykų“, – kalbėjo jis.

Kita vertus, J. Razma pastebėjo, kad staigus žmogaus, kuris net nesvajojo apie tokias pareigas, parinkimas taip pat atskleidžia Vyriausybės kompetencijos stoką.

„Neprisimenu, kad E. Gustas viešoje erdvėje būtų pasisakęs dėl ekonomikos, ar ūkio reikalų. Būtų demonstravęs kokias nors naujas idėjas, ar rodytų, kad jų turi“, – piktinosi J. Razma.

J. Razmos įsitikinimu, E. Gustas, kaip patyręs, tvarkingas valstybės tarnautojas, bus patogus premjerui: „Tikėtina, kad skraidymas bus paskutinis jo skandalas, jis yra patyręs ir problemų daugiau premjerui nesudarys.“

„Bet, kad mes pamatytume kokių nors svarbių idėjų - vargu ar taip bus. Manau, pagrindiniai mūsų Vyriausybės principai palikti neblogi, galima verstis atliekant ir einamuosius darbus, išsprendžiant pirmininkavimo ES Tarybai misiją“, – kalbėjo jis.

Vidaus reikalų ministras Dailis Barakauskas gyrė buvusį savo pavaldinį teigdamas, kad tai žmogus turintis itin daug valstybės valdymo patirties: „Manau E. Gustas susitvarkys su su jam pavestu darbu, jis buvo ir viceministru, ir kancleriu, tad patirties jam pakaks. Nesutarimų nebuvo tarp mūsų, bent mano nuomone. Aš palaikau šią kandidatūrą.“

Lrytas.lt šaltiniai socialdemokratų partijos prezidiume atskleidė, kad E. Gustas nebegalėjo dirbti Vidaus reikalų ministerijoje, kadangi D. Barakauskas paliko tik pareigybę, bet neskyrė tuomečiam kancleriui jokių darbų, nekvietė jo į pasitarimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.