Sveiki atvykę į santechnikos rojų!

Atrodo, jog, Lietuvai pirmininkaujant ES Tarybai, po liepos 1-osios į Vilnių sugužės vandentiekio, šildymo, vėdinimo ir nuotekų specialistai. Trumpai tariant, santechnikai iš visos Europos.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jun 5, 2013, 7:39 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:45 PM

Būtent dėl to taip stengiamės, kad jų skvarbios akys neužkliūtų už mūsiškių bėdų. Antai fontano baseinus prie Seimo rūmų bei Nacionalinio operos ir baleto teatrų paslėpėme po tonomis žemės. Juk santechnikos specialistai, be abejo, būtų pastebėję, kad baseinai kiauri kaip rėtis.

Aišku, Europos santechnikams būtų užkliuvę ir neveikiantys fontano prie Seimo purkštukai, tad juos sąžiningai nupjaustėme įrankiu, kurį mūsiškiai santechnikai žargonu „bolgarke” vadina. Juk, neduokdie, jei koks atvykėlis santechnikos asas iš Vokietijos nutęstų: „Nicht funktioniert.”

Išlyginę juodžemį pasodinsime gėlių ir joks santechnikas neįtars, kad kadaise baseine tyvuliavo vanduo.

Kai iš nudrengto fontano liko tik stiebai, aplink Seimo rūmus ir Nepriklausomybės aikštėje ėmėmės kanalizacijos dangčių.

O jergau – juk jie su sovietine atributika, riebiomis rusiškomis raidėmis „Lit. SSR”.

Kas bus, jei prancūzas vandentiekio specas bedęs pirštu pasiteiraus: „Ce qui est?”

Todėl vilniečiai santechnikai visą savaitę vargo, kol šlifavimo popieriumi, „naždačka” vadinamu, nutrynė tas prakeiktas raides.

O prie Prezidentūros ir Vyriausybės, kur nepasiekė vietos auksarankiai, „Vilniaus vandenys” ir Vilniaus šilumos tinklai pasižadėjo pakeisti visus kanalizacijos dangčius su nelemtomis „Lit. SSR”.

Laimė, bent prie Seimo antrųjų rūmų juos renovuojant rusiški dangčiai jau anksčiau buvo pakeisti. Bet dėl viso pikto dar reikės sužiūrėti elektrikų ir dujininkų dangčius, gal ant jų koks užrašas likęs.

Tad pirmininkavimą ES Tarybai pradėsime nušveistais, naujais kanalizacijos dangčiais. Jei ne vien santechnikai iš visos Europos suvažiuos, tegu atvykėliai bent mano, kad Lietuva – santechnikos rojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.