V. Gedvilas: „Su sprendimais dėl B. Vėsaitės buvo paskubėta“

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas

V. Gedvilas sako, kad socialdemokratai paskubėjo pasmerkti buvusią ūkio ministrę B. Vėsaitę.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
V. Gedvilas sako, kad socialdemokratai paskubėjo pasmerkti buvusią ūkio ministrę B. Vėsaitę.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 5, 2013, 11:00 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:38 PM

„Aš manau, kad su sprendimais galbūt buvo paskubėta. Kitos partijos, kitos frakcijos buvo kaltinamos, kad dėl jų Birutė Vėsaitė atsistatydino.

Aš šitą informaciją noriu paneigti, todėl kad viešojoje erdvėje vieno ar kito politiko pasisakymai nereiškia dar frakcijos nuomonės arba partijos nuomonės“, - interviu Žinių radijui trečiadienį sakė V. Gedvilas.

Jo teigimu, Darbo partijos prezidiumas nespėjo priimti pozicijos šiuo klausimu, „kadangi socialdemokratai patys pareiškė, kad jie už tai, kad reikia Birutę Vėsaitę atstatydinti“.

Gegužės 23 dieną buvęs Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas pasiūlė B. Vėsaitei atsistatydinti pačiai. Šios partijos vadovas Vytautas Gapšys tuomet sakė, kad „B. Vėsaitės situacija nedaro garbės koalicijai“.

Į VTEK dėl ministrės premjeras A. Butkevičius kreipėsi diena anksčiau.

„Mes tiktai kalbėjome apie tai, kad jeigu mes esame koalicijos partneriai ir visoms partijoms yra keliami aukšti moralės standartai, mes visi ir turime laikytis tų aukštų moralės standartų.

Konkrečiai mes apie žmogų nesiruošėme net kalbėti, nesiruošėme tokio nutarimo priimti Darbo partijos prezidiume, kad būtinai mes už tai, kad B. Vėsaitė būtų atstatydinta“, - Žinių radijui aiškino V. Gedvilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.