Veisiejų klebonui - kaltinimai sumušus parapijiečius

Lazdijų rajono Veisiejų miestelio gyventojai mūru stoja už savo kleboną, kuris kaltinamas dviejų parapijiečių sumušimu. Du taurelės nevengiantys veisiejiškiai pasiskundė, kad paryčiais į jų namus įsiveržęs klebonas su dar vienu asmeniu juos sumušė. Tačiau miestelyje kalbama kitaip – esą patys aukomis besidedantys vyriškiai veržėsi pas dvasiškį, reikalaudami pinigų. Iš kur pas veisiejiškius atsirado mėlynės, policija tiria. Už klebono šmeižimą įpykę parapijiečiai sako, kad už tokius dalykus vyrams vertėtų įkrėsti į kailį.

Daugiau nuotraukų (1)

Geda Kumžienė

Jun 5, 2013, 9:59 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:41 PM

„Lietuvos ryto“ televizija praneša, kad keturiasdešimtmetis ir jau kelintą dieną 18-tąjį gimtadienį švenčiantis jo sūnėnas, pasak Veisiejų miestelio gyventojų, nekiša nosies iš namų. Visi svarsto, kad giminaičiams galbūt sąžinė prabudo ir dabar gėda, kad parapijos kleboną Egidijų Juravičių apkaltino smurtu.

Veisiejų miestelio gyventojai turi apie ką liežuvauti. Po gyvenvietę netruko pasklisti žinia, kad rajono policija pradėjo aiškintis, ar iš tiesų parapijos sielų ganytojas E. Juravičius sumušė du veisiejiškius.

Lazdijų prokurorė Jurgita Virbickaitė patvirtino, kad iš tiesų policijoje yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl to, kad į ligoninę buvo pristatyti du asmenys. Jie buvo neblaivūs ir, pagal pirminę informaciją, sužaloti.

„Yra kūno sužalojimas, bet šiuo metu dar nėra išvadų, koks tai sužalojimas, kaip tai turėtų būti kvalifikuojama“, - sakė prokurorė.

Dviejų veisiejiškių pasakojimus, kad apie pusę keturių ryto į jų namus įsiveržė klebonas su nepažįstamu vyru ir juos sumušė, miestelio gyventojai vadina didžiausia nesąmone. Esą buvo atvirkščiai – klebonui prasiskolinę girti veisiejiškiai paryčiais reikalavo dar pinigų.

Kaimynas Vytautas Sadauskas „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo, kad vyrai naktį laužėsi pas kleboną. „Naktį nuėjo ir beldėsi, duok dar. Klebono brolis buvo iš Amerikos atvažiavęs. Pradėjo laužti duris ir sako: neduosi - čiulpsi tą. Suprantat ką“, - pasakojo veisiejiškis ir prisipažino sceną matęs ne pats, o žinantis, kaip viskas vyko, iš paties klebono pasakojimo.

Veisiejiškiai mūru stoja už savo kleboną ir netiki, kad šis galėjo muštis.

„Oi, mūsų klebonas toks geras - niekas negali pasakyti, kad čia taip buvo, neteisybė“, - komentuoja veisiejiškiai ir sako galintys patikėti nebent tuo, kad klebonas galėjo vyrus papurtyti.

Veisiejų miestelio seniūnas Juozas Rutkauskas sako, kad į skandalą su klebonu įsivėlę veisiejiškiai – ne dovana gyvenvietei, tačiau iki šiol ypatingų rūpesčių dėl jų neturėjo. Seniūnas neslepia, kad gyventojai galbūt pribijo, todėl nesiskundžia. Abu esą nuo klebono nukentėję asmenys policijai yra žinomi.

„Visko gali būti, - sako jis. - Šiaip jie daugiau pliekiasi tarp savęs, savo rate. Pas mus nusiskundimų, bent jau iš kaimynų, tikrai nėra buvę“.

Pats klebonas su žurnalistais bendrauti atsisako. Ar tikrai klebonas smurtavo, nenori komentuoti nei namuose užsidarę pagrindiniai istorijos herojai, nei vyresniojo iš jų motina.

Lazdijų pareigūnai sako, kad įtarimai dar niekam nepareikšti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.