B. Bradausko įmonės pergalė ministerijos konkurse sudomino politikus

Seimo narys konservatorius Arvydas Anušauskas kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą, prašydamas patikrinti veiksmų teisėtumą, kai Žemės ūkio ministerija tarnybinių komandiruočių organizatoriaus konkurse laimėtoja nustatė bendrovę „Aviaekspresas“, kurios didžiausias akcininkas – Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas.

Verslas Seimo nariui B. Bradauskui atneša pinigų, tačiau dėl to jis gali turėti nemalonumų.<br>Fotomontažas
Verslas Seimo nariui B. Bradauskui atneša pinigų, tačiau dėl to jis gali turėti nemalonumų.<br>Fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-06-06 12:24, atnaujinta 2018-03-05 20:19

Portalas lrytas.lt trečiadienį pirmas pranešė, kad konkurso pradžioje, kai Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) sudarė preliminariąją nugalėtojų eilę, bendrovei „Aviaekspresas“ pergalės niekas nežadėjo. Penkių įmonių sąraše su įtakingu Seimo nariu susijusi įmonė buvo tik ketvirta. Tačiau po ilgai trukusio konkurso Žemės ūkio ministerija sutartį praėjusią savaitę pasirašė būtent su šia bendrove.

A. Anušauskas prašo išsiaiškinti, ar nebuvo neteisėtų veiksmų eliminuojant pigesnę kainą pasiūliusius konkurentus iš konkurso, paliekant vienintelį dalyvį – „Aviaekspresą“. Atmetus keturis iš penkių pasiūlymų, B. Bradausko įmonė liko vienintelė konkurso dalyvė. Su ja ŽŪM sudarė sutartį, kurios numatoma vertė – 2,72 mln. litų.

„Žiniasklaidoje minimos konkurso aplinkybės kelia rimtų įtarimų, kad laimėti konkursą galėjo „padėti“ B. Bradauskas, bendrovėje „Aviaekspresas“ turintis didžiausią akcijų dalį ir tiesiogiai suinteresuotas jos ekonomine sėkme. Po atitinkamų valstybės institucijų įvertinimo, neatmetu galimybės kreiptis ir į Seimo Antikorupcijos komisiją, parlamentaro veiksmams įvertinti“, – teigė Seimo narys.

A. Anušauskas taip pat kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), prašydamas pradėti tyrimą, ar Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas B. Bradauskas nepažeidė viešųjų ir privačiųjų interesų bei nusišalino priimant sprendimus, kurie buvo susiję su jo kontroliuojama įmone „Aviaekspresas“. Pati įmonė tvirtina, kad konkursas buvo laimėtas skaidriai, o B. Bradauskas į konkursą nesikišo. Politikas taip pat neigia galėjęs įtakoti konkurso rezultatus.

ŽŪM ketvirtadienį pareiškė ištirsianti konkurso organizavimo aplinkybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.