Konservatorius prašo aiškintis, ar V. Butkevičius gali eiti pareigas labdaros fonde

Seimo opozicinės Tėvynės s

Premjeras vadovauja „A. Butkevičiaus labdaros ir paramos fondui“.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
Premjeras vadovauja „A. Butkevičiaus labdaros ir paramos fondui“.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-06-06 13:05, atnaujinta 2018-03-05 20:15

Seimo narys prašo išsiaiškinti, ar premjeras A. Butkevičius gali būti savo vardo labdaros ir paramos fondo valdymo organo narys. Savo kreipimesi konservatorius nurodo įrašą A. Butkevičiaus privačių interesų deklaracijoje, kad jis yra „A. Butkevičiaus labdaros ir paramos fondo“ kolegialaus valdymo organo narys. Paskutinį kartą deklaracija pildyta šių metu balandžio pabaigoje.

Parlamentaras taip pat primena, kad Konstitucijos 60 straipsnis Seimo nariui draudžia eiti kitas pareigas, išskyrus jo pareigas Seime. Konstitucija numato, kad Seimo nario pareigos, išskyrus jo pareigas Seime, nesuderinamos su jokiomis kitomis pareigomis valstybinėse įstaigose ir organizacijose, taip pat su darbu verslo, komercijos bei kitose privačiose įstaigose ar įmonėse.

Taip pat jis cituoja Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, kad viešųjų interesų viršenybei užtikrinti asmenys, dirbantys valstybinėje tarnyboje, privalo „nešališkai, sąžiningai ir tinkamai atlikti tarnybines pareigas; teisės aktų nustatyta tvarka ir priemonėmis vengti interesų konflikto ir elgtis taip, kad nekiltų abejonių, jog toks konfliktas yra; nesinaudoti pareigomis asmeninei naudai gauti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: prezidento rinkimai – intriga išlieka?