N. Venckienės padėjėjai prisišnekėjo

Apie nuolatinį bendravimą su beveik du mėnesius dingusia Seimo nare Neringa Venckiene žurnalistams pasakoję jos padėjėjai policijos pareigūnams turės paaiškinti, ar tikrai žino, kur yra nuo teisingumo pasislėpusi parlamentarė.

Seime visu etatu dirbantis E. Viskontas sakė, kad N. Venckienei padeda rengti kelis įstatymo projektus ir nesijaučia pinigus gaunantis veltui.<br>„Lietuvos ryto“ televizija
Seime visu etatu dirbantis E. Viskontas sakė, kad N. Venckienei padeda rengti kelis įstatymo projektus ir nesijaučia pinigus gaunantis veltui.<br>„Lietuvos ryto“ televizija
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jun 7, 2013, 6:52 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:56 PM

Apklausti juos ir kitus asmenis, viešai kalbančius, kad palaiko ryšius su šešiais nusikaltimais įtariama N. Venckiene nurodė ikiteisminį tyrimą atliekanti Šiaulių prokuratūros prokurorė Nina Raugienė.

„Pavedimai apklausti liudytojus jau yra išsiųsti, tačiau kiek tų liudytojų ketinama apklausti, prokurorė neatskleidžia“, - lrytas.lt penktadienį sakė Šiaulių apygardos prokuratūros atstovas spaudai Martynas Povilaitis.

N. Venckienė padėjėjais yra įdarbinusi šešis žmones: Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centro vaikų ligų gydytoją Aureliją Gurskienę, Kauno archivyskupijoje paskaitas skaitantį Alvydą Rakauską, su „Drąsos kelio“ partija į Seimą bandžiusio patekti žurnalisto Juliaus Girdvainio žmoną Dalią Girdvainienę, Egidijų Viskontą, Liliją Kutkevičienę bei savo kaimynę Olgą Girdauskienę, kurios atžvilgiu yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl poveikio Laimutės Stankūnaitės dukrai.

„Lietuvos rytui“ ir portalui lrytas.lt paskelbus, kad N. Venckienės padėjėjai gauna atlyginimus, nors padėti neturi kam, nes N. Venckienė yra dingusi, E. Viskontas viešai aiškino, kad darbo jam netrūksta.

Esą jis nuolat palaiko ryšius su buvusia teisėja, nuolat gauna jos nurodymus, ką turi atlikti. E. Viskontas taip pat sakė, kad žino kur yra pasislėpusi parlamentarė, tačiau negali to sakyti.

Tiesa, vėliau „Drąsos kelio“ frakcijos narys Valdas Vasiliauskas žurnalistus tikino, kad N. Venckienės padėjėjų ryšys su Seimo nare yra tik vienpusis - jie gauna jos elektroninius laiškus, tačiau negali atsakyti, nes parlamentarė prisistato ne savo vardu.

Antradienį „Lietuvos rytui“ V. Vasiliauskas prisipažino, kad nematęs padėjėjams N. Venckienės rašomų laiškų, tačiau kitą dieną LNK televizijai jau tvirtino atvirkščiai – ne tik juos matė, bet ir pagal IP adresą nustatė, kad jie siunčiami iš kažkokios internetinės kavinės esančios JAV.

Ar savo pasisakymais E. Viskontas ir kiti N. Venckienės gerbėjai tik bando apginti savo tiesioginio darbo neatliekančią N. Venckienę, ar bando pateisinti savo iš valstybės biudžeto gaunamą atlyginimą, o gal išties palaiko ryšius su bėgle ir gauna jos nurodymus, turėtų paaiškėti po apklausų.

Nei E. Viskontas, nei kiti padėjėjai ar „Drąsos kelio“ nariai nėra N. Venckienės artimieji, todėl neturi teisės, kaip jos sutuoktinis Aidas Venckus ar tėvai, atsisakyti duoti parodymų.

Jei liudytojai per apklausą meluos, jiems gresia baudžiamoji atsakomybė dėl melagingų parodymų davimo. Už šį nusikaltimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės apribojimą, areštą, baudą, viešuosius darbus arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.