G. Labanauskas: dirbti negalima sėdėti!

Įdomu, kur dės kablelį naujasis ūkio ministras? Pasirinks ramų biurokrato gyvenimą ar imsis naujų darbų išjudinti šalies ūkį, rizikuodamas užkliūti priešininkams ir tik kelis mėnesius gauti ministro algą?

G. Labanauskas mano, jog Ūkio ministerija turi veikti drąsiau.<br>E. Vaitkūnaitė
G. Labanauskas mano, jog Ūkio ministerija turi veikti drąsiau.<br>E. Vaitkūnaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Gintautas Labanauskas.

Jun 8, 2013, 6:36 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:18 PM

Nuo šio kablelio, tiksliau, nuo vietos, kurioje jis bus padėtas, priklausys visų mūsų ateitis.

Nuo menko kablelio priklausys ūkio gerovė, sąlygos augti ir klestėti vietiniam verslui ir galimybės pritraukti naujus investuotojus į Lietuvą, tokiu būdu bandant pažadinti iš letargo būsenos šalies ekonomiką.

Dar nuo gūdžių sovietinių laikų išlikęs gajus posakis „iniciatyva baudžiama“ įgauna pagreitį šiandieniniame gyvenime.

Kitaip tariant, jeigu nori ramiai, iki kadencijos pabaigos sėdėti šiltame, valdiškame krėsle – neišsišok, nes kardas kerta tik pakeltą galvą. Galima ramiai prasnausti kadenciją imituojant audringą veiklą niekur ir niekam neužkliūnant. Jei nedirbsi – tai ir klaidų bus mažiau.

Tik ar ne per brangu tokia pozicija Lietuvos žmonėms? Anaiptol nesu buvusios Ūkio ministrės Birutės Vėsaitės šalininkas, su ja tekdavo pasiginčyti, kai dar buvau socialdemokratų partijos gretose. Tačiau per gana trumpą jos darbo laiką Ūkio ministerijoje buvo pastebimos aktyvios iniciatyvos plėtoti verslą tiek šalies viduje, tiek pritraukiant potencialius investuotojus.

Gal būt ne visos ministrės atleidimo priežastys žinomos, tačiau tai, kas pateikta visuomenei, kelia rimtų ir pagrįstų abejonių.

Gal būt čia pajudintas įtakingas konservatorių klanas, gal grėsmės iš Rytų, gal iš Vakarų.

Prikurti sąmokslo teorijų galima nemažai, tačiau panašu, kad didžioji Lietuvos visuomenės dalis atsakymo į šį klausimą, kaip ir į daugelį kitų, negaus ir jis tyliai nugrimz į istorijos užmarštį. Nebus jokių tyrimų, nebus jokių paaiškinimų, nebus jokių patarimų ateičiai, net Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) turbūt nesivargins baigti pradėto darbo.

Tik pusė bėdos, jei tai būtų tik vieno ministro atleidimo klausimas. Šios pasakėčios esmė yra gana aiškiai pamokanti: jeigu nori ministro kėdėje sėdėti ilgai ir ramiai – būk kuklesnis.

Tik kokia nauda iš to bus Lietuvos žmonėms ilgame kelyje į niekur?

G. Labanauskas yra Kauno miesto savivaldybės tarybos narys, frakcijos „Dirbam Kaunui“ seniūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kaip Lietuvos pramonė atsilieps į gynybos programas?