Sekmadienio vakarą per „Lietuvos ryto“ televiziją A. Mockus uždainuos lietuviškai

Į mūsų šalį paviešėti atvykęs lietuvių kilmės kolumbietis, buvęs Bogotos sostinės meras Antanas Mockus lėtai ir sunkiai kalba lietuviškai. Tačiau lietuvių emigrantų šeimoje Kolumbijoje gimęs A. Mockus namuose turi lietuviškų knygų, kurias skaito vaikams. Be to jis mėgsta pabrėžti savo kilmę. O dalyvaudamas laidoje „24/7“ jis lietuviškai uždainavo.

A. Mockus sako, kad lietuviai yra pernelyg savikritiški ir jaučia didelį kaltės jausmą.<br>V. Balkūnas
A. Mockus sako, kad lietuviai yra pernelyg savikritiški ir jaučia didelį kaltės jausmą.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 9, 2013, 6:01 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:00 PM

Paskutinį kartą Lietuvoje jis buvo lankęsis prieš šešerius metus. Šiandien jam mūsų šalis atrodo labiau vakarietiška nei tada, bet jis susirūpinęs tuo, jog per daug lietuvių savo noru pasitraukia iš gyvenimo. A. Mockus sako, kad lietuviai yra pernelyg savikritiški ir jaučia didelį kaltės jausmą. A. Mockų liūdina ir emigracija, kurią jis palygino su savižudybe.

Filosofas, matematikas, politikas, topologijos profesorius A. Mockus vadovavo Kolumbijos nacionaliniam universitetui, dvi kadencijas buvo 8 mln. gyventojų turinčios Bogotos meru, o 2010 m. pretendavo į Kolumbijos prezidento postą.

Vadovaudamas Bogotai jis perpus sumažino grūstis mieste, daugiau nei trečdaliu – vandens suvartojimą ir žmogžudysčių skaičių.

Kokių patarimų A. Mockus turi Vilniaus miesto merui Artūrui Zuokui?

Žurnalistės Daivos Žeimytės pokalbį A. Mockumi apie jo patirtį, gyvenimą Kolumbijoje bei viešnagės Lietuvoje įspūdžius žiūrėkite sekmadienį 21 val. 20 min. laidoje „24/7“ per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.