V. Uspaskichas į Seimą atsivedė paslaptingą berniuką

Tuo metu, kai valdančiųjų partijų lyderiai Seime svarstė planuojamą mokesčių reformą, Darbo partijos idėjinis lyderis Viktoras Uspaskichas pirmadienį po darbo Seime surengė ekskursiją paslaptingam berniukui. Vėliau šis dalyvavo susitikime su šalies lyderiais.

V. Uspaskichas su šeima.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
V. Uspaskichas su šeima.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jun 10, 2013, 10:08 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:50 PM

Tokios ekskursijos galėtų pavydėti daugelis Lietuvos vaikų. Rusiškai kalbantis, sportiniu kostiumu apsivilkęs maždaug dešimties metų berniukas pirmadienį po darbo laiką leido Seimo pirmininko Vydo Gedvilo kabinete kartu su premjeru Algirdu Butkevičiumi ir kitais valdančiųjų partijų vadovais.

Paslaptingą berniuką V. Uspaskichas tarp 19 ir 20 val. vedžiojo po Seimo sales. Vėliau nuvedė į Seimo pirmininko V. Gedvilo kabinetą.

Tuo metu Seimo pirmininkas buvo Konstitucijos salėje, kur valdančiųjų partijų vadovai svarstė mokesčių reformos gaires. V. Uspaskichas taip pat nuėjo į salę, tačiau mokesčių reikalais nesidomėjo. Jis pasikvietė Seimo pirmininką ir su juo patraukė į parlamento vadovo kabinetą.

Po kiek laiko prie kompanijos prisijungė ir premjeras Algirdas Butkevičius, kiti Darbo partijos ir Socialdemokratų partijos, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovai. Neoficialiame pasitarime dalyvavo ir paslaptingasis berniukas.

„Aš į kabinetą atėjau pavėlavęs. Visi žiūrėdami į vaiką šypsojosi, pamaniau, kad jį pažįsta, todėl neklausiau, kas jis toks“, - sakė vienas susitikimo dalyvių.

Tačiau Seimo pirmininkas V. Gedvilas portalui lrytas.lt vėliau teigė taip pat nesupratęs, kieno vaikas svečiavosi jo kabinete.

„Viktoras pasakė jo vardą, tačiau aš neįsidėmėjau ir nelabai domėjausi. Gal koks giminaitis atvažiavo“, - svarstė parlamento vadovas.

Pats V. Uspaskichas žurnalistų paklaustas, ar Seime surengė ekskursiją savo sūnui, atsainiai atsakė: „Taip.“ Iš Seimo pirmininko kabineto vaikas išėjo nešinas maišeliu dovanų.

V. Uspaskichas, nepaisant pirmadienio rytą vykusio savo teismo posėdžio, kuriame sakė baigiamąją kalbą, vakare atrodė labai linksmas, juokavo su žurnalistais, netgi imitavo šokio žingsnelius. Darbo partijos lyderis teigia turįs tris dukras ir sūnų Eduardą. Šis jau yra pilnametis.

Kiek vėliau susisiekus su V. Uspaskichu telefonu ir dar kartą paklausus, kieno vaiką jis vedžiojo po Seimą, parlamentaras apie tai kalbėti nenorėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.