Kauno klinikų vadovas J. Pundzius netikėtai suklupo

Kauno klinikose – šurmulys dėl konkurso vadovauti šiai didžiausiai šalyje gydymo įstaigai baigties. Medikams sunku patikėti, kad net 18 metų klinikoms vadovavęs Juozas Pundzius tiesiog pralaimėjo konkursą.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2013-06-11 09:17, atnaujinta 2018-03-05 16:40

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) suburta komisija iš dviejų konkurso dalyvių tinkamesniu vadovauti paskelbė Kauno klinikų Kardiologijos klinikos echokardiografijos sektoriaus vadovą Renaldą Jurkevičių.

Ir J. Pundzius, ir R. Jurkevičius yra Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) prorektoriai.

„Apie planus kalbėti dar būtų neetiška – konkurso procedūros nebaigtos, darbo sutartis nepasirašyta”, – „Lietuvos rytui” kalbėjo R. Jurkevičius.

Per tris dienas galima apskųsti komisijos sprendimą, laimėtoją turi įvertinti specialiosios tarnybos.

Geriausiu kepenų persodinimo operacijų specialistu Lietuvoje laikomas profesorius J.Pundzius vadinamas ir vienu įtakingiausių žmonių šalies medicinoje, jo žodis daug lemia net skiriant sveikatos apsaugos ministrą. Kaunietis iki šiol sugebėdavo įtikti įvairių politinių pakraipų atstovams.

Profesoriaus aplinkos žmonės kalba, kad jis net džiaugėsi atsiradus antrajam pretendentui į generalinio direktoriaus postą – konkursas atrodė solidžiau.

J. Pundzius, atrodo, nesitikėjo pralaimėti konkurentui, kuris ligi šiol neužėmė svarbių postų, jo pavardė žinoma tik nedideliam specialistų ratui.

„Gal kitas kandidatas persistengė ir sumaišė kortas esamam vadovui?” – svarstė vienas klinikų gydytojas.

Kiti medikai mano, kad dabartinis vadovas jau tapo pernelyg stipria ir įtakinga medicinos pasaulio asmenybe, todėl jį reikėjo pastumti į šalį.

Žinant prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyvą rotuoti pernelyg ilgai vadovų kėdėse užsisėdinčius asmenis, buvo galima numatyti, kad konkursas buvo dėl akių – sprendimas pakeisti J. Pundzių buvo priimtas Vilniuje.

Buvo galima justi, kad pastaraisiais metais J. Pundzius nesijautė labai tvirtai.

Jis ketino dalyvauti LSMU rektoriaus konkurse, tačiau paskutinę akimirką persigalvojo.

Pernai vasarą įsigaliojo įstatymas, numatantis gydymo įstaigos vadovui 5 metų kadenciją.

Kaunietis atsisakė pasirašyti terminuotąją darbą sutartį ir suskubo dalyvauti paskelbtame Kauno klinikų generalinio direktoriaus konkurse.

Tąkart daugiau kandidatų neatsirado, mat niekam nekilo abejonių, kad iš LSMU ir SAM atstovų sudaryta komisija bus palanki J. Pundziui.

Panašiai gudravo ir kitų gydymo įstaigų atstovai, todėl konkursai buvo atšaukti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.