Panevėžio šiukšlintojus tramdys mobiliomis vaizdo kameromis

Panevėžio šiukšlintojai ir kiti viešosios tvarkos pažeidėjai nuo šiol turėtų būti budrūs. Gali būti, kad jų negražų elgesį įamžins paslėptos vaizdo kameros. Panevėžio miesto savivaldybė įsigijo tris kilnojamąsias vaizdo kameras, kurios pačiose įvairiausiose miesto vietose fiksuos nederamai besielgiančius gyventojus – šiukšlintojus, nedrausmingai kiemuose statančius automobilius vairuotojus, nedrausmingus šunų šeimininkus ir pan. Vėliau šiems asmenims bus surašomi administracinių teisės pažeidimų protokolai. 

Tikimasi, kad mobiliosios vaizdo kameros drausmins miesto šiukšlintojus ir kitus pažeidėjus.<br>V. Balkūno asociatyvinė nuotrauka
Tikimasi, kad mobiliosios vaizdo kameros drausmins miesto šiukšlintojus ir kitus pažeidėjus.<br>V. Balkūno asociatyvinė nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jun 11, 2013, 4:47 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:02 PM

Jau pirmas šių vaizdo kamerų išbandymas prieš kelias dienas pranoko lūkesčius. Užfiksuoti keli asmenys, į buitinių atliekų konteinerius S. Kerbedžio gatvėje be skrupulų pilantys statybines atliekas, metantys automobilių plastikines detales.

Kilnojamųjų vaizdo kamerų pagalba Panevėžio miesto savivaldybės atstovai pirmiausia tikisi sudrausminti miestą teršiančius gyventojus, kuriuos dažnai sunku pagauti už rankos. Mieste yra ne viena problemiška vieta, kur ypač dažnai išauga šiukšlių, įvairių atliekų krūvos. Neretai tokie neoficialūs šiukšlynai atsiranda prie įvažiavimų į Panevėžį, todėl manoma, kad taip savo atliekų atsikrato ne tik miestiečiai, tačiau ir rajono gyventojai, už miesto atliekų tvarkymą nemokantys nei lito.

Panevėžio miesto savivaldybės Viešosios tvarkos ir kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė Rosita Baltutytė lrytas.lt sakė, kad sumanymui ATPK pažeidėjus fiksuoti mobiliosiomis vaizdo kameromis iš pradžių prieštaravo Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija. Vis dėl to galiausiai jos atstovus pavyko įtikinti, kad miesto gerovei ši įranga išties reikalinga, o Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymui nebus nusižengiama.

Kol kas Panevėžio m. savivaldybė įsigijo 3 mobiliąsias vaizdo kameras, tačiau neatmetama galimybė vėliau jų įsigyti ir daugiau. Jos bus laikinai įrengiamos viešosiose vietose, kur būna daugiau pažeidimų. Pavyzdžiui, šiukšlintojų pamėgtose teritorijose. Vaizdo kameros veiks ne tik dieną, bet ir naktį.

Šių vaizdo kamerų nufilmuotus pažeidimus fiksuos Viešosios tvarkos ir kontrolės skyriaus darbuotojai. Pasak R. Baltutytės, ATPK pažeidimai galioja pusę metų, tačiau tikimasi, kad pažeidėjus pavyks surasti ir nubausti gerokai greičiau.

Gali būti, kad pirmieji prasižengėliai bus nubausti jau netrukus. Praėjusį ketvirtadienį naujasis savivaldybės pirkinys pirmąkart išbandytas S. Kerbedžio gatvėje. Buvo stebima, kaip gyventojai naudojasi buitinėms atliekoms skirtais šiukšlių konteineriais.

„Nufilmavome, kaip atvažiavę žmonės į šiuos konteinerius verčia statybines atliekas, meta plastikinius automobilių bamperius ir kitas šiukšles, kurias ten pilti draudžiama“, – lrytas.lt sakė R. Baltutytė.

Panevėžio m. savivaldybės atstovai primena, kad į buitinių atliekų konteinerius ir šalia jų draudžiama mesti žaliąsias atliekas ar statybų laužą. Taip pat šiukšlių negalima krauti ir prie važiuojamosios kelio dalies. Už tokius pažeidimus gresia bauda iki 2 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.