A. Butkevičius interpeliaciją V. Andriukaičiui vertina labai blogai

Premjeras socialdemokratų vadovas

V. Andriukaitis teigia, kad interpeliacija jam būtų „dėkinga proga“ pateikti atsakymus.<br>M. Kulbio nuotrauka iš archyvo
V. Andriukaitis teigia, kad interpeliacija jam būtų „dėkinga proga“ pateikti atsakymus.<br>M. Kulbio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 12, 2013, 5:20 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:54 PM

„Vertinu tokį tam tikrų politikų pasirinkimą labai blogai, dėl to, kad praėjusius ketverius metus niekas nebuvo daroma, jokios reformos nebuvo daromos. Buvę sveikatos apsaugos ministrai nesusitikinėdavo su ligoninių vadovais, per tą laikotarpį atsirado didžiulės finansinės problemos įvairiose medicinos įstaigose ir ministras V.Andriukaitis kaip tik pradėjo kelti šias problemas viešai, numatė, kokius sprendimus reikia priimti, kad sveikatos apsaugos įstaigų neištiktų bankrotas, tai susilaukė reakcijos iš opozicijos“, - trečiadienį žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Opozicinis Liberalų sąjūdis trečiadienį paskelbė inicijuojantis interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui socialdemokratui V. Andriukaičiui.

„Manau, kad per pusę metų veiklos ministras sugebėjo sukiršinti medikų bendruomenę, nuvilti pacientus, situacija sveikatos apsaugos srityje yra smarkiai blogėjanti tiek valstybiniame, tiek privačiame sektoriuje“, - trečiadienį sakė E. Masiulis.

Interpeliacijos tekste liberalai klausia ministro, kodėl nepaisant šiemet 135,8 mln. litų didesnio Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto nei pernai, vidutiniškai 11 proc. sumažintas sveikatos priežiūros įstaigų finansavimas.

„Tai neigiamai atsilieps sveikatos paslaugų prieinamumui ir kokybei. Kodėl savo veiksmais mažinate sveikatos sistemos finansavimą, taip sukeliant pavojų visos sveikatos sistemos finansiniam tvarumui?“ - klausiama interpeliacijoje.

Taip pat liberalai ministro klausia, kodėl šis viešai kalbėdamas privačią mediciną aštriai kritikavo, apkaltino „viešųjų finansų užvaldymu“, pasisakė už finansavimo privačiam sektoriui mažinimą.

„Jūsų viešai išsakyti teiginiai dėl padėties sveikatos apsaugos sistemoje yra klaidinantys, supriešina medikų bendruomenę ir Lietuvos visuomenę“, - rašoma interpeliacijos tekste.

Tuo metu sveikatos apsaugos ministras V. Andriukaitis teigia, kad interpeliacija jam būtų „dėkinga proga“ pateikti atsakymus.

„Džiaugčiausi interpeliacija, aš labai jos noriu. Aš tikrai nuoširdžiai sakau, aš jos noriu. Aš noriu pakviesti kiekvieną oponentą į diskusijas. Ir jeigu bus tokia didžiulė proga gauti teisę stovėti parlamento tribūnoje, aš būsiu labai laimingas“, - spaudos konferencijoje trečiadienį sakė ministras.

Jo teigimu, jei Seimas pareikš juo nepasitikėjimą, „padaryti darbai pasiliks“ ir jo įpėdiniui tektų įgyvendinti reformas, kurias jis suplanavo.

„Taip kad interpeliacija yra dėkinga proga pasižiūrėti problemoms į akis ir jas parodyti kitiems“, - aiškino jis.

Sesijos metu ne mažiau kaip 29 Seimo nariai gali pateikti interpeliaciją ministrui, reikalaudama paaiškinti priimtų sprendimų motyvus. Ministras į interpeliaciją turi atsakyti per dvi savaites, dokumentas svarstomas parlamente.

Jeigu Seimo nutarimo dėl interpeliacijos projekte ministro atsakymas pripažįstamas esąs nepatenkinamas ir pareikštas juo nepasitikėjimas, tai toks nutarimo projektas gali būti priimtas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma. Tokį nutarimą priėmus, ministras turi atsistatydinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.