Net šeši politikai neteko savo mandatų

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nariai pirma laiko nutraukė įgaliojimus net šešiems šalies savivaldybių tarybų nariams. Du politikai gautą mandatą prarado dėl teistumo.

Z. Vaigausko vadovaujama komisija antradienį naikino šalies savivaldybių tarybų narių mandatus.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Z. Vaigausko vadovaujama komisija antradienį naikino šalies savivaldybių tarybų narių mandatus.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2013-06-12 07:52, atnaujinta 2018-03-05 15:37

Vakar vykusiame VRK posėdyje diskutuota tik dėl Šiaulių miesto tarybos nario 39 metų Evaldo Vaineikio.

Šį šiaulietį socialdemokratą Kelmės teismas buvo pripažinęs kaltu dėl piktnaudžiavimo ir bandymo papirkti, nubaudęs 8840 litų bauda ir uždraudęs metus dirbti valstybės tarnyboje.

Prieš kelias dienas Panevėžio apygardos teismas šį nuosprendį panaikino ir paskelbė naują. Jame E. Vaineikiui buvo panaikintas kaltinimas piktnaudžiavimu ir išnyko draudimas dirbti valstybės tarnyboje.

Tačiau VRK pripažino, jog prokurorui butelį konjako ir ikrų dėžutę brukęs E. Vaineikis vis dėlto yra nuteistas, sprendimas įsigaliojo, todėl laikytina, kad tarybos nario įgaliojimai nutrūko pirma laiko.

Švelnesnis nuosprendis neišgelbėjo Šiaulių valstybinės mokesčių inspekcijos vadovo E. Vaineikio ir nuo nemalonumų darbovietėje. Jis praėjusią savaitę atleistas, nes dėl teistumo nebeatitinka valstybės tarnautojui keliamų reikalavimų.

Teistumas koją pakišo ir Joniškio tarybos nariui 37 metų Artūrui Rimkevičiui, kuris nuteistas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams ir jų įžeidimo. Šis incidentas įvyko 2008 m. vasario 16-ąją Joniškyje.

Šiaulių apygardos teismo nepalankaus sprendimo sulaukęs „darbietis” A. Rimkevičius pats pasisiūlė grąžinti mandatą.

„Priežasties nežinojome, išeitų, kad jis mus aplenkė”, – sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

A. Rimkevičius mandatą galėjo prarasti pernai, nes buvo teisiamas dėl grūdų vagystės organizavimo. Tačiau joniškietis susitaikė su apvogtuoju ir atsipirko tik 3900 litų bauda.

Elektrėnų tarybos narys „darbietis” 35 metų Vaidas Ratkevičius ir Kauno rajono savivaldybės taryboje dirbusi socialdemokratė 51 metų Dainora Kudzinskienė mandato atsisakė patys.

Šiedu politikai pradėjo eiti pareigas, kurios nesuderinamos su tarybos nario veikla.

Savanoriškai iš Neringos tarybos pasitraukė ir buvęs meras 70 metų Antanas Vinkus. Šis socialdemokratas dirba premjero padėjėju. Tokio posto savivaldybės politikui užimti nedraudžiama, bet A. Vinkus nutarė, kad nebespės tinkamai atlikti tarybos nario pareigų.

Posėdyje panaikinti ir anapilin iškeliavusio Palangos tarybos nario 45 metų Giedriaus Šatkausko įgaliojimai. Šis politikas gegužės 29-ąją staiga mirė kurorto mero kabinete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.