V. Andriukaitis: „Interpeliacija yra Dievo dovana“

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija nutarė inicijuoti interpeliaciją prieštaringai vertinam sveikatos apsaugos ministrui socialdemokratui Vyteniui Andriukaičiui.

V. Andriukaitis gali tapti antru socialdemokratų ministru, netekusiu posto.<br>R. Danisevičius
V. Andriukaitis gali tapti antru socialdemokratų ministru, netekusiu posto.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 12, 2013, 9:33 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:32 PM

Nepasitikėjimo reiškimo priežastis žadama paskelbti spaudos konferencijoje trečiadienį prieš vidudienį.

„Manau, kad per pusę metų veiklos ministras sugebėjo sukiršinti medikų bendruomenę, nuvilti pacientus, situacija sveikatos apsaugos srityje yra smarkiai blogėjanti tiek valstybiniame, tiek privačiame sektoriuje“, – BNS trečiadienį sakė partijos vadovas Eligijus Masiulis.

Sveikatos apsaugos ministras ne kartą kritikuotas dėl iniciatyvų apriboti žmonių galimybes gauti gydymo paslaugas privačiose įstaigose, bandymais žlugdyti privačias poliklinikas.

Teigiama, kad dėl ministerijos veiksmų pastaruoju metu gydytojai kai kuriose įstaigose vejami neapmokamų atostogų, nes valstybė neturi pakankamai pinigų jų algoms.

Praėjusią savaitę portalas lrytas.lt pranešė, kad ministro patarėjui Dariui Prialgauskui prokurorai pareiškė įtarimus dėl finansinių nusikaltimų. Nepaisant to, ministras gina savo patarėją ir neketina jo atleisti iš darbo.

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis teigia, kad interpeliacija jam būtų „dėkinga proga“ pateikti atsakymus.

„Džiaugčiausi interpeliacija, aš labai jos noriu. Aš tikrai nuoširdžiai sakau, aš jos noriu. Aš noriu pakviesti kiekvieną oponentą į diskusijas. Ir jeigu bus tokia didžiulė proga gauti teisę stovėti parlamento tribūnoje, aš būsiu labai laimingas“, - spaudos konferencijoje trečiadienį sakė ministras.

„Interpeliacija yra Dievo dovana“, – pareiškė ministras.

Tiesa, rudenį prisiekdamas naujai Seimo kadencijai V. Andriukaitis Dievo neminėjo ir jo pagalbos neprašė. Jis pasinaudojo teise ir priesaikos nepabaigė sakiniu „tepadeda man Dievas“.

V. Andriukaičio veikla nepatenkinta ne tik Seimo opozicija, bet ir valdančioji Darbo partija. Ministro iniciatyvas kritikuoja ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. 

Norint pradėti nepasitikėjimo procedūrą reikia surinkti 29 Seimo narių parašus.

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius kol kas neatskleidžia, ar jo vadovaujama Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija Seime parems Liberalų sąjūdžio inicijuojamą interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui Vyteniui Andriukaičiui.

„Ryt tarsimės dėl to frakcijoje, kol kas šio klausimo nesame svarstę. Interpeliacija – tai pirmiausia klausimai ministrui, o klausimų V. Andriukaičiui turime tikrai labai daug, dėl to dar anksčiau planavome susitikimą frakcijoje su ministru, jis įvyks kitą antradienį“, - BNS trečiadienį sakė A. Kubilius.

Sveikatos apsaugos ministro socialdemokrato Vytenio Andriukaičio veikla kelia daug susirūpinimo, sako koalicijos partnerės Darbo partijos (leiboristų) lyderis Vytautas Gapšys, bet ar „darbiečiai“ rems jam inicijuojamą interpeliaciją, jis dar nežino.

„V. Andriukaičio veikla kėlė labai daug susirūpinimo ir opozicijai, ir valdantiesiems“, – trečiadienį BNS sakė V. Gapšys. Jis teigė, kad Seimo Darbo partijos frakcija, gavusi interpeliacijos tekstą, spręs, ar paremti šią iniciatyvą.

Per sesiją ne mažiau kaip 29 Seimo nariai gali pateikti interpeliaciją ministrui, reikalaudama paaiškinti priimtų sprendimų motyvus. Ministras į interpeliaciją turi atsakyti per dvi savaites, dokumentas svarstomas parlamente.

Jeigu Seimo nutarimo dėl interpeliacijos projekte ministro atsakymas pripažįstamas esąs nepatenkinamas ir pareikštas juo nepasitikėjimas, tai toks nutarimo projektas gali būti priimtas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma. Tokį nutarimą priėmus, ministras turi atsistatydinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.