Vyriausybė - prieš, kad valstybinių pensijų negautų daug uždirbantieji (papildyta)

Vyriausybė trečiadienį

Ministerija siūlė pritarti įstatymo projekto tikslui - padaryti pensijų mokėjimą objektyvesnį ir griežčiau reglamentuojamą.<br>I. Budzeikaitė asociatyvi nuotrauka
Ministerija siūlė pritarti įstatymo projekto tikslui - padaryti pensijų mokėjimą objektyvesnį ir griežčiau reglamentuojamą.<br>I. Budzeikaitė asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 12, 2013, 4:27 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:59 PM

J. Razma siūlė nustatyti pajamų dydį, kurį viršiję gavėjai, išskyrus rezistencijos dalyvius, savanorius, daugiavaikes motinas, netektų valstybinės pensijos.

Be to, jis siūlė, kad šios pensijos būtų siejamos ne su draudžiamomis, bet su visomis gavėjo pajamomis.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija nurodė, kad J. Razmos siūlymas nemokėti pensijų dideles pajamas gaunantiems asmenims paliestų tik 3,1 proc. visų gavėjų, o jos panaikinimas tik teismų pirmininkams pažeistų Konstituciją.

Tačiau ministerija siūlė pritarti įstatymo projekto tikslui - padaryti pensijų mokėjimą objektyvesnį ir griežčiau reglamentuojamą.

KT nagrinės, ar teisėtai pratęstos sumažintos valstybinės pensijos Konstitucinis Teismas pranešė, kad nagrinės Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo pakeitimų konstitucingumą.  Skundą nagrinėjęs Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pažymėjo, kad įstatymo galiojimas valstybinėms pensijoms buvo pratęstas iki 2012 metų gruodžio 31 dienos, o daliai kitų socialinių išmokų jis baigė galioti metais anksčiau - 2011-ųjų pabaigoje. VAAT teigia, kad valstybės, „Sodros“ biudžetų deficitas jau porą metų ne auga, o mažėja, valstybės skolos augimas taip pat stabilizavosi, nuo 2012 metų nemažinama dalis socialinių išmokų. Teismo nuomone, yra pagrindas abejoti, ar sumažintų valstybinių pensijų mokėjimas yra būtina priemonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.