V. Andriukaitis pagalvojo ir pasirašė sau skirtą interpeliaciją

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija surinko 29 Seimo narių parašus, kurie būtini pradėti interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui socialdemokratui Vyteniui Andriukaičiui.

Ministrui V. Andriukaičiui teks aiškintis Seimo nariams.<br>R. Danisevičius
Ministrui V. Andriukaičiui teks aiškintis Seimo nariams.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jun 13, 2013, 10:58 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:24 PM

Seimo narys Gintaras Steponavičius sakė, kad parašai bus renkami toliau. 

Tarp pasirašiusiųjų - konservatoriai ir liberalai. Ministrą kritikuojanti Darbo partija nutarė parašų po interpeliacijos tekstu nedėti.

„Tačiau mes ministrui interpeliacijos metu turėsime klausimų“, - portalui lrytas.lt sakė Darbo partijos vadovas Vytautas Gapšys.

Trečiadienį apsidžiaugęs jam rengiama interpeliacija ir pareiškęs, kad tai yra Dievo dovana, ministras V. Andriukaitis pasirašyti po jos tekstu iš pradžių neišdrįso. Tai jis padarė kiek vėliau kurį laiką pagalvojęs.  Ketvirtadienį po pietų interpeliacijos organizatoriai buvo surinkę 31 parašą.

Pasak G. Steponavičiaus, tai, kad po interpeliacijos tekstu pasirašė ir pats V. Andriukaitis, liudija, jog liberalų iniciatyva yra pagrįsta.  

Pagal procedūrą, surinkus parašus dėl interpeliacijos, nepasitikėjimo ministrui reiškimo tekstas bus įteiktas Seimo pirmininkui Vydui Gedvilui. Jis užregistruos interpeliacijos tekstą ir Seimo narių klausimus perduos sveikatos apsaugos ministrui. Šis per dvi savaites turės pateikti atsakymus Seimo nariams.

Po to bus sprendžiama, ar organizuoti slaptą balsavimą dėl ministro atstatydinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.