Finansų ministrui R. Šadžiui – saviškių dūris į nugarą

Valdančiosios Socialdemokratų partijos Etikos ir procedūrų komisija svarstys, ar partijos narys, finansų ministras Rimantas Šadžius, nesiūlantis Lietuvoje įvesti progresinių mokesčių, laikosi partijos rinkimų programos ir paiso socialdemokratinių idėjų.  

Finansų ministro R. Šadžiaus elgesį svarstys partijos etikos sargai.<br>R.Danisevičius
Finansų ministro R. Šadžiaus elgesį svarstys partijos etikos sargai.<br>R.Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-06-14 06:29, atnaujinta 2018-03-05 13:32

Skirtingų šaltinių teigimu, skundą dėl finansų ministro veiklos inicijavo partijos garbės pirmininkas Aloyzas Sakalas arba Seimo narys Julius Sabatauskas, tačiau jie tai kategoriškai neigia. Kas parašė skundą, portalui lrytas.lt tiksliai negalėjo pasakyti ir socialdemokratų Etikos komisijos pirmininkas Kęstutis Virbickas. Tačiau jis patvirtino, kad toks skundas gautas ir bus išnagrinėtas maždaug per dvi savaites.  

Teigiama, kad kai kurių socialdemokratų kantrybę perpildė Finansų ministerijos sprendimas artimiausiu metu Lietuvoje nesiūlyti įvesti progresinių gyventojų pajamų mokesčių. Toks socialdemokrato vadovaujamos ministerijos elgesys buvo įvertintas kaip socialdemokratinių vertybių išdavystė.

Esą taip elgdamiesi socialdemokratai apgavo savo rinkėjus, nes įvesti progresinius gyventojų pajamų mokesčius pagrindinė šalies valdančioji partija žadėjo per 2012 m. Seimo rinkimų kampaniją.

Poziciją pakeitę socialdemokratai pastaruoju metu tapo Seimo opozicijos pajuokos objektu. Konservatoriai ir liberalai šaiposi ir džiaugiasi, kad valdantieji nesilaiko savo rinkimų pažadų.

Partijos vadovas ir premjeras Algirdas Butkevičius tvirtina neatsisakantis progresinių mokesčių idėjos, tačiau jis mano, kad šiuo metu Lietuvai jie yra ankstyvi. Tai jis grindžia statistika – daugiau kaip 90 proc. dirbančių Lietuvos žmonių neatskaičius mokesčių gauna ne didesnį kaip 3,5 tūkst. litų atlyginimą.

Taigi realiai Lietuvoje yra labai mažai žmonių, kurie uždirba daug ir galėtų mokėti didesnius mokesčius. Tuo tarpu sumažinus mokesčius likusiems, anot Ministrų kabineto vadovo, biudžete atsivertų maždaug 1 mlrd. litų dydžio skylė.

Finansų ministras R. Šadžius portalui lrytas.lt teigė apie partijos kolegų skundą nežinantis, todėl jis negali jo komentuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.