Žemės ūkio skyriai teiks informaciją apie paraiškų vertinimą

Nacionalinė mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos (NMA), siekdama skaidresnio ir efektyvesnio paramos administravimo, glaudžiai bendradarbiauja ne tik su socialiniais partneriais, bet ir su institucijų – rajonų savivaldybių žemės ūkio skyrių (seniūnijų) – atstovais. Didžioji dalis ūkininkų (97 proc.) paraiškas paramai pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 m. programą už deklaruotus žemės plotus gauti teikia seniūnijose, todėl ryšių su savivaldybių žemės ūkio skyriais ir seniūnijomis stiprinimas yra ypač svarbus siekiant užtikrinti kokybišką NMA klientų aptarnavimą.

Didžioji dalis ūkininkų (97 proc.) paraiškas paramai už deklaruotus žemės plotus gauti teikia seniūnijose, todėl ryšių su savivaldybių žemės ūkio skyriais ir seniūnijomis stiprinimas yra ypač svarbus siekiant užtikrinti kokybišką NMA klientų aptarnavimą.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Didžioji dalis ūkininkų (97 proc.) paraiškas paramai už deklaruotus žemės plotus gauti teikia seniūnijose, todėl ryšių su savivaldybių žemės ūkio skyriais ir seniūnijomis stiprinimas yra ypač svarbus siekiant užtikrinti kokybišką NMA klientų aptarnavimą.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Nerija Norvaišienė

Jun 14, 2013, 11:20 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:23 PM

NMA, norėdama pagerinti klientų aptarnavimą, žengė dar vieną žingsnį glaudesnio bendravimo link – buvo papildytos bendradarbiavimo sutartys su rajonų savivaldybių administracijomis ir patikslintos paramos paraiškų formos. Nuo šiol paraiškoje galima išreikšti pageidavimą, kad su paraiškų vertinimu susijusi informacija elektroniniu paštu būtų siunčiama ir savivaldybių žemės ūkio skyriams.

Taigi, dabar pareiškėjai turi galimybę apie nustatytus paraiškų duomenų neatitikimus sužinoti ne tik iš paštu bei el. paštu gaunamų pranešimų ir NMA informacinio portalo, bet ir iš savivaldybės žemės ūkio skyriaus, t. y. iš to šaltinio, kurį jie nurodė paraiškoje.

„Administraciniu požiūriu tai tikrai labai efektyvu. Sutaupysime ir laiko, ir lėšų, ir informacija greičiau pasieks pareiškėjus. Laiko galėsime sutaupyti net iki savaitės, ar net dviejų, be to – elektroninis laiškas juk ne popierinis, o pastarieji užsilikdavo ir keliems mėnesiams sodybų, kuriuose gyvenama tik vasarą, pašto dėžutėse. Pareiškėjai tiesiog nurodydavo netikslų savo adresą. Tokių problemų dabar, tikimasi, mažės“, – pabrėžė Prienų rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėjas Donatas Šimukonis

Šiais metais UAB „Žmogaus studijų centras“ atliktos Europos socialinio fondo finansuojamos pareiškėjų ir paramos gavėjų apklausos duomenys patvirtina, kad klientai gerai vertina rajonų savivaldybių žemės ūkio skyrių, seniūnijų darbuotojų aptarnavimą. Klientų pasitenkinimo šiose institucijose gaunama informacija ir aptarnavimu bendras indeksas siekia net 95 proc.

„Manau, kad dokumentų tvarkymas vyks išties greičiau. Laiko požiūriu šis sprendimas tikrai labai efektyvus“, – džiaugėsi Prienų rajono ūkininkas, gražiausio kviečių lauko 2011 m. savininkas Juozas Vaitukaitis.

Bendradarbiauti su NMA dėl informacijos teikimo sutiko ir keletas ūkininkų interesams atstovaujančių asociacijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.