Alytuje ėjikus lepino idealus oras

Liga sutrukdė apdovanojime dalyvauti V. Zambacevičiui.

Tarptautinio sportinio ėjimo festivalis.<br>Z. Šilinskas
Tarptautinio sportinio ėjimo festivalis.<br>Z. Šilinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Jun 16, 2013, 11:01 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:48 AM

Pernai susitarus keturių valstybių šios sporto šakos atstovams, jis tapo ir vienu iš Tarptautinio sportinio ėjimo turo („International Race Walking Tour“) etapu.

Festivalis startavo vidurdienį miesto stadione, kur dėl nugalėtojų vardų varžėsi kelios dešimtys vaikų ir jaunimo ne tik iš Lietuvos.

O į iškilmingą šventės atidarymą Rotušės aikštėje 1027 darželinukų ir pradinukų atėjo su tėveliais ir mokytojais, kartu įveikę vieno kilometro trasą.

Šįkart mažieji ėjikai nebandė pakartoti ar pagerinti prieš kelerius metus pasiekto rekordo, kuomet net penkis kartus daugiau jų įveikė tokį pat nuotolį į šventę.

Pasibaigus iškimingam gimtadienio šventės atidarymui, žiūrovai rinkosi pasižiūrėti, kaip 20 kilometrų trasą seksis įveikti geriausiems Lietuvos ir dar dešimties užsienio šalių ėjikams.

Prie starto išsirikiavęs sportinio ėjimo elitas - 32 vyrai ir 15 moterų plojimais pagerbė Lietuvos sportinio ėjimo patriarchą profesorių Joną Vainauską, kuriam 88-ojo gimtadienio proga puokštę įteikė ir pasveikino miesto meras Jurgis Krasnickas.

Idealus oras ir saviškių palaikymas padėjo 28 metų alytiškei Brigitai Virbalytei aplenkti visas varžoves ir pasiekti asmeninį rekordą - 1 valanda 30 minučių 55 sekundės.

Šių varžybų nugalėtoja ir Lietuvos čempione tapusi ėjikė 13 sekundžių pagerino savo rezultatą, šiemet pasiektą varžybose Šveicarijoje.

Antra finišavo baltarusė Darija Balkunec (1 val.32 min. 43 sek.), o trečia lenkė Paulina Buziak (1 val. 33 min. 11 sek.).

Penkta liko Neringa Aidietytė, šešta - Kristina Saltanovič, devinta - Inga Mastianica.

Tarp vyrų 20 kilometrų greičiausiai - per 1 val. 21 min. nužingsniavo lenkas Dawidas Tamala, 33 sekundėmis aplenkęs baltarusį Denisą Simanovičių ir 38 sekundėmis - ukrainietį Andrejų Kovenko.

Iš mūsų šalies ėjikų geriausiai pasirodė dešimtą vietą užėmęs ir trasoje 1 val. 25 min. 39 sek. užtrukęs Tadas Šuškevičius.

Tiems, kurie tikėjosi Mariaus Žiūko pergalės, teko nusivilti, nes sportininkas trasos nebaigė.

Nugalėtojai ir 2-6 vietas laimėję sportininkai buvo apdovanoti piniginiais ir įvairiomis rėmėjų dovanomis.

Jau kelerius metus Lietuvos čempionai džiaugiasi profesoriaus J. Vainausko ir Alytaus miesto garbės piliečio Vytauto Zambacevičiaus 3500 litų premijomis.

Varžybas atidžiai stebėjęs J. Vainauskas pasveikino ir įteikė premiją B. Virbalytei.

Liga sutrukdė apdovanojime dalyvauti V. Zambacevičiui.

Tėvą teko pavaduoti dukrai ir įteikti jo įsteigtą premiją T. Šuškevičiui.

Jau 39-ą kartą Alytuje vykusiame sportinio ėjimo festivalyje pirmą kartą pasirodė ir šiaurietiškojo ėjimo mėgėjai, bet jie dėl medalių ir prizų nesivaržė.

„Juk ėjimas gali padėti laimėti ne tik medalius, šiek tiek pinigų, bet ir sveikatą“, - įsitikinęs festivalio sumanytojas ir nuolatinis jo organizatorius alytiškis Kastytis Pavilonis, Lietuvos sportinio ėjimo asociacijos prezidentas,

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.