Darbininkai kasė žemę, tačiau suniokojo treniruoklius

Vamzdžius taisę „Vilniaus energijos” subrangovai prie Tymo turgaus išvartė brangiai kainavusius treniruoklius. Energetikai žada prigriebti nevalas darbininkus, kad jie sutvarkytų tai, ką pridirbo, rašo „Lietuvos rytas”.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 16, 2013, 4:35 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:37 AM

Pasityčiojimas vidury dienos. Taip pamanė Vilniaus senamiesčio pirmininkė, seniūnaitė Asta Baškauskaitė, praėjusį penktadienį atėjusi į netoli Užupio rajono esančią lauko treniruoklių aikštelę prie Misionierių kalno papėdės.

Kurį laiką moteris negalėjo patikėti tuo, ką išvydo. Prieš pusmetį čia už bendruomenės lėšas buvo įrengta aikštelė su įvairiais treniruokliais. Dabar ji buvo nepataisomai sugriauta, inventorius sulaužytas ir apipiltas žemėmis.

„Leidausi laiptais nuo Bokšto gatvės ir netoli Tymo turgaus išvydau iškastą didžiulę duobę, suniokotą teritoriją.

Kol Vilniaus savivaldybė davė leidimą šioje vietoje įrengti lauko aikštyną, reikėjo ilgai laukti, pildyti daugybę dokumentų. Mes net privalėjome pasisamdyti archeologą, kuris stovėtų ir žiūrėtų, kaip montuojami treniruokliai, nors žemė ten ne kartą kasta ir perkasta.

O dabar kažkas viską išvartė be jokių archeologų. Neįsivaizduoju, kas padengs nuostolius”, – piktinosi A. Baškauskaitė.

Treniruokliai buvo įrengti už Vilniaus savivaldybės skirtas lėšas per viešuosius pirkimus. Aikštelė kainavo daugiau kaip dvidešimt tūkstančių litų.

Lauko treniruokliai gaminami užsienyje, tad kol bus nustatyti kaltininkai, kol bus užsakyti, pagaminti ir sumontuoti nauji treniruokliai, ateis žiema.

„Vilniaus energijos” atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas sakė žinantis apie šį nemalonų atvejį.

„Atvirai sakant, prikiaulino subrangovai, kuriuos samdėme sutvarkyti šilumos vamzdžius. Jie privalės sutaisyti ir treniruoklius. Jei spyriosis, kreipsimės į teismą”, – tvirtino N. Mikalajūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.