Smėlio dėžės vaikams virto šunų tupyklomis

Vaikus auginantys kauniečiai įsitikinę, kad sovietmečiu miesto kiemuose įkurdintos smėlio dėžės vaikams žaisti buvo geras sumanymas. Tačiau daugelis tokių vietų pamažu virto šunų tupyklomis. Gyventojai dabar patys įsirengia modernesnes dėžes, rašo "Lietuvos rytas".

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Jun 16, 2013, 8:05 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:32 AM

Smėlio dėžių priežiūra mieste patikėta sklypų ir namų, kuriuose jos įrengtos, savininkams ar bendrijoms.

Vieni gyventojai dėžių prižiūrėti nenori. Todėl jos virtusios šunų ir kačių tupyklomis. Tokia vieta daugybę metų yra Ramybės parke.

Į parką su dukra ateinanti Jūratė Petrauskaitė sakė, kad smėlio dėžė būtų puiki vieta žaidimams. Moteris pasakojo, kad greičiausiai žaidimų vieta priklauso greta esančios mečetės valdytojams, o šie dėže nesirūpina.

„Žaisdamas su smėliu vaikas lavėja. Tačiau čia tūptis nerizikuojame. Matau, kad praeiviai į šią vietą atveda savo šunis. Todėl baisu, kad neužsikrėstume kokiomis nors ligomis“, – sakė jauna motina.

Kitos parke su vaikais vaikščiojusios kaunietės pasakojo, kad vienu metu smėlio aikštele rūpinosi netoli gyvenanti moteris.

„Ji smėlį uždengdavo, kai reikėdavo, atveždavo naujo. Dabar jos vaikai užaugo, todėl dėžė ir vėl palikta likimo valiai“, – pasakojo centro gyventojos.

Ne visi kauniečiai linkę numoti ranka į savo vaikų laisvalaikį. Vilijampolės Demokratų gatvės 3-iojo namo gyventojai pernai nusprendė patys kieme pastatyti smėlio dėžę.

„Kai ji atsirado, aplink pradėjo burtis jaunos mamos. Moterys su vaikais ateina ir iš kaimyninių kiemų. Dėžė uždengiama. Tačiau niekam nė į galvą neateina į ją atvesti šunų. Žmonės brangina savo darbą ir vaikų sveikatą“, – pasakojo prie smėlio dėžės įrengimo prisidėjusi Janina Budraitienė.

Žaliakalnio ir Eigulių mikrorajonų seniūnai Bronius Girdauskas ir Ovidijus Adomaitis pasakojo, kad senos smėlio dėžės dažnai stovi apleistos. Jų atnaujinti gyventojai neprašo, nes daugelis šias vietas laiko užkrato šaltiniu.

Norintys, kad vaikai turėtų kur žaisti, kauniečiai patys vis dažniau įsirengia naujas, patogesnes smėlio dėžes su dangčiais. Vieni dėžes susikala iš atliekamos medienos. Kiti perka plastikines modernias talpyklas žaidimams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.