Aplinkos ministerija milijonus patikėjo su partija siejamai Pagėgių įmonei

Pagėgių savivaldybės įmonę Pagėgių komunalinis ūkis ištiko neįtikėtina sėkmė. Aplinkos ministerija šiai bendrovei patikėjo visas šalies poliklinikas, bibliotekas ir kitas viešąsias įstaigas aprūpinti vandenį šildančiais katilais. Tam savivaldybės bendrovė gaus milijonus litų iš Klimato kaitos programos. Opozicija įtaria, kad vykdyti viešuosius pirkimus šiai įmonei „tvarkiečių“ valdoma Aplinkos ministerija patikėjo todėl, kad Pagėgiai yra visiems gerai žinoma „Tvarkos ir teisingumo“ valdoma kunigaikštystė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2013, 10:35 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:17 AM

Konservatorius Seimo narys Kęstutis Masiulis reikalauja išsiaiškinti, ar Aplinkos ministerija galėjo patikėti milijonines Klimato kaitos programos lėšas nedidelei Pagėgių savivaldybės įmonei.

Parlamentaras pranešė, kad dėl to kreipėsi į Valstybės kontrolę, Viešųjų pirkimų tarnybą ir kitas valstybės institucijas. K. Masiulis abejoja, kad Pagėgių komunalinis ūkis yra kompetentingas ir pajėgus būti centrine perkančiąja organizacija ir nupirkti visoje Lietuvoje esančioms viešosioms įstaigoms katilus, kurių vertė gali siekti 5-10 mln. litų.

„Pagėgių įmonės metinė apyvarta perkopia vos 1 mln. litų, o darbuotojų tėra apie 30 - tai duobkasiai, kūrikai, santechnikai, tvarkytojai. Pats įmonės direktorius Bronius Vaitkus yra įgijęs veterinarijos techniko išsilavinimą. Todėl kyla didelių abejonių, ar Pagėgių įmonė yra pajėgi kvalifikuotai, skaidriai ir kompetentingai vykdyti tokį pirkimą. Ar nėra tai tik priedanga kontroliuoti pirkimą“, - pranešime spaudai sakė Seimo narys.

Teigiama, kad Pagėgių savivaldybės įmonę perkančiąja organizacija paskyrė aplinkos viceministras „tvarkietis“ Almantas Petkus.

100 proc. Pagėgių komunalinio ūkio akcijų priklauso rajono savivaldybei.

Parlamentaro nuomone, kyla rimtų abejonių, ar aplinkos viceministras turėjo teisę milijoninių lėšų valdytoju paskirti vieno rajono savivaldybę, kurios merą ir Aplinkos ministerijos vadovybę sieja priklausymo tai pačiai Tvarkos ir teisingumo partijai ryšiai.

„Visi šioje istorijoje veikiantys asmenys: ministras Valentinas Mazuronis, viceministras A. Petkus, Pagėgių meras Virginijus Komskis, UAB „Pagėgių komunalinis ūkis“ vadovas B. Vaitkus yra Tvarkos ir teisingumo nariai. Kokiais kriterijais remiantis yra pasirinkta būtent Pagėgių įmonė, o kodėl ne Vilniaus, ne Šilutės, ne Radviliškio? Ar taip glaudžiai partijos naryste susiję politikai galės tinkamai atlikti savo darbą ir atsiriboti nuo su darbo santykiais nesusijusios veiklos? Ar skaidriai bus įvykdyti pirkimai?“ – domisi parlamentaras.

K. Masiulis pažymi, kad skaidriausiai tokie viešieji pirkimai būtų vykdomi per Centrinę perkančiąją organizaciją, kas garantuotų tiek viešumą, tiek ir mažiausią kainą. Parlamentaro nuomone, kyla rimtų abejonių, ar aplinkos viceministras turėjo tokią teisę milijoninių lėšų valdytoju paskirti vieno rajono savivaldybę, kurios merą ir Aplinkos ministerijos vadovybę sieja priklausymo tai pačiai Tvarkos ir teisingumo partijai ryšiai.

UAB „Pagėgių komunalinis ūkis“ vadovas B. Vaitkus jau buvo įsivėlęs į skandalą. 2010 m. bendrovės skelbtą konkursą, nutiesti magistralinius vandentiekio ir nuotekų tinklus, laimėjusios statybų įmonės specialistai buvo užklupti jo sodyboje Lumpėnuose kiemą klojantys nauja asfalto danga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.