Sunkmetis baigėsi: savivaldybės įmonių vadovų gyvenimas gerėja akyse

Jonavos rajono savivaldybei priklausančių įmonių vadovams gerokai pakelti atlyginimai. Taip nuspręsta atsižvelgus į atlyginimo skaičiavimo tvarką, galimybes ir pernai metų veiklos rezultatus. Atlygiai išaugo taip pat jų pavaduotojams ir vyriausiems buhalteriams.

Be algos, savivaldybių įmonių vadovai pamaloninami ir riebiais priedais.<br>V. Balkūnas
Be algos, savivaldybių įmonių vadovai pamaloninami ir riebiais priedais.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Činkienė

Jun 17, 2013, 6:35 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:20 AM

Po atlyginimo pakėlimo, bendrovės „Jonavos paslaugos“ direktorius uždirba daugiau nei Lietuvos policijos generalinis komisaras. Tuo tarpu rajono merui ir jo pavaduotojams belieka nebent graužti nagus – jų atlyginimai gerokai kuklesni.

Nors dauguma politikų sako, jog šių įmonių vadovai turėtų uždirbti tikrai daugiau, nei eiliniai darbininkai, tačiau taip pat tvirtina, kad šį kartą užsimota kiek per daug.

Pralenkė komisaro atlyginimą

2013 metų pirmą ketvirtį vidutinis bendrovės „Jonavos vandenys“ vadovo atlyginimas neatskaičius mokesčių buvo 5,5 tūkst. litų, nuo šiol – 6 tūkst. 615 litų .

„Jonavos autobusų“ vadovo atlyginimas buvo 4,9 tūkst. litų, dabar – 5 tūkst. 635 litai. „Jonavos paslaugų“ direktoriaus atlyginimas - 5 tūkst. 999 litai, jis kilstelėtas iki 7 tūkst. 350 litų. „Jonavos šilumos tinklų“ - 5,5 tūkst. litų, dabar - 6 tūkst. 580 litų.

Įdomu tai, jog Jonavos rajono meras per mėnesį vidutiniškai uždirba 4 tūkst. 520 litų, pavaduotojas – 4 tūkst. 44 litus, administracijos direktorius – 5 tūkst. 395 litus, jo pavaduotojas – 5 tūkst. 30 litų.

Jonavos savivaldybės įmonių vadovų atlyginimai lenkia net Lietuvos generalinio komisaro uždarbį – Saulius Skvernelis uždirba 6 tūkst. 858 litus.

Padidino priemokas

Savivaldybės įmonių vadovų atlyginimai skaičiuojami pagal nustatytą tvarką. Jie gauna fiksuotą sumą, greta jos - priemokas.

Priemokos nustatomos metams, įvertinant šių įmonių metinius rezultatus. Savivaldybės įmonių vadovų, jų pavaduotojų ir buhalterių atlyginimai pakilo būtent dėl to, jog buvo padidintos minėtos priemokos, taip pat todėl, kad visi jie dirbo gerai.

Pagal atlyginimų skaičiavimo tvarką, atsižvelgiant į veiklos rezultatus ir kitus numatytus kriterijus, priemokos gali būti didinamos net iki 100 procentų.

„Tačiau mes to nepadarėme, o pakėlėme normos ribose“, - sakė vienas politikas.

Jei skaičiuoti ne bendrą atlyginimą (kartu su fiksuota suma), o tik pačių priemokų dydį, jis labiausiai kilo bendrovės „Jonavos paslaugos“ vadovui (50 proc. nuo veiklos rezultatų: atlyginimas – 4,9 tūkst. litų, priemoka – 2 tūkst. 450 litų).

Mažiausias procentas nustatytas „Jonavos šilumos tinklų“ vadovui (10 proc. nuo veiklos rezultatų: atlyginimas – 5,8 tūkst. litų, priemoka – 780 litų).

„Jonavos vandenų“ direktoriaus nuolatinis atlyginimas – 4,9 tūkst. litų, priemoka – 1 tūkst. 715 litų (35 proc. nuo veiklos rezultatų).

„Jonavos autobusų“ vadovo atlyginimas – 4,9 tūkst. litų, priemoka – 735 litai (15 proc. nuo veiklos rezultatų).

Kai kurių mažas priemokas gavusių įmonių vadovai, įvertinę bendrą įmonės situaciją, patys pasisiūlė jiems ženkliai priemokų nekelti.

Sprendimus kelti atlyginimus priėmė minėtų įstaigų stebėtojų tarybos, kurias sudaro po kelis rajono tarybos narius.

Matematika – slidus reikalas

Atlyginimai pakelti atsižvelgiant į įmonių veiklos rezultatus, nepaisant to, kad jų matematika – slidus reikalas.

Tarkim, įmonė gauna pajamas, tačiau jos – tie patys valstybės pinigai, mat savivaldybė kompensuoja nepasiturinčių ir neišgalinčių susimokėti už šildymą ar karštą vandenį gyventojų išlaidas.

Be to, kylant bet kokių komunalinių paslaugų kainoms, išauga ir metinės įmonių apyvartos, tačiau ar tai – teigiamas veiklos rodiklis, taip pat galima ginčytis.

Oficialiai teigiama, kad įmonių rodikliai yra ne tik jų apyvartos ar pelnai, tačiau ir kiti dalykai. Tarkim, kuro išlaidų mažinimas ir panašiai.

Darbininkai uždirba nedaug

Didžiausias atotrūkis tarp vadovo ir darbininko atlyginimo yra bendrovėje „Jonavos paslaugos“ – toje pačioje, kurios vadovas uždirba daugiausiai. 2013 metų pirmą ketvirtį įmonės direktorius per mėnesį uždirbo 5 tūkst. 999 litus, darbininkas – 1 tūkst. 229 litus.

Kitose savivaldybės įmonėse darbininkai 2013 metų pirmą ketvirtį per mėnesį uždirbo kiek daugiau: 1 tūkst. 730 litų – „Jonavos vandenyse“, 1 tūkst. 793 litus – „Jonavos autobusuose“, 2 tūkst. 142 litus – „Jonavos šilumos tinkluose“ (pateikiamas vidutinis vieno mėnesio atlyginimas).

Įmonėse dirbančių specialistų ir kitų darbuotojų atlyginimai kiek didesni.

Pasak savivaldybės įmonių atstovės spaudai Audros Odinienės, atlyginimai bus keliami ir įmonių darbininkams. „Jonavos autobusai“ atlyginimus padidino nuo gegužės 1-osios. „Jonavos šilumos tinklų“ vadovo teigimu, metų pradžioje, padidinus atlyginimų mokos fondą, atlyginimai palaipsniui peržiūrimi ir didinami.

„Jonavos vandenys“ darbuotojams atlyginimus žadama pakelti iki metų pabaigos. „Jonavos paslaugų“ direktoriaus teigimu, minimalus atlyginimas ir taip buvo padidintas, o specialistams atlyginimai peržiūrimi ir didinami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.