Lietuvos britas skandalingose nuotraukose įžvelgė sąmokslo ženklų

Lietuvoje gyvenantis ir savo verslą vystantis britas Nigelas Deoweneley pasipiktino Lietuvos jaunimą britų laikraštyje „Daily Mail“ išjuokiančiu straipsniu su lietuvių fotografo Andrew Mikšio nuotraukomis.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Jun 18, 2013, 5:31 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:55 AM

„Tokie straipsniai Vakarų spaudoje pasirodo tam, kad sulaikytų vakariečius nuo investicijų į Lietuvą“, – įsitikinęs verslo konsultantas.

Vyras kelias dienas ieškojo ir tikina suradęs įrodymų, kad visa ši istorija – laužta iš piršto ar bent jau pasenusi: „Fotografo internetinėje svetainėje yra įrašas, kad paroda su šiomis nuotraukomis buvo eksponuojama Berlyne dar 2007-aisiais – kone prieš 6 metus.“ Jo teigimu, nuotraukos tais laikais darytos viename kaime prie Baltarusijos sienos – socialiniuose tinkluose galima rasti identiškų tos užeigos atvaizdų. 

N. Deoweneley yra dirbęs JAV, Kinijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Norvegijoje, gyvenęs Ispanijoje ir Tailande. Visur nuolat studijuodavo žiniasklaidoje pasirodančias naujienas. Analitikas įsitikinęs: tokiais straipsniais kaip šis mėginama sąmoningai sumenkinti šalies įvaizdį.

Pastaraisiais metais užsienietis gyvena Lietuvoje, yra vedęs lietuvę, neseniai pradėjo mokytis lietuvių kalbos. „Tai fantastiška šalis. Aš gyvenu viename gražiausių šalies miestų – Jurbarke. Man patinka skaityti geras naujienas apie Lietuvą“, – aiškino britas.

Jis ragino Lietuvos žiniasklaidą susilaikyti nuo keršto – piktų straipsnių apie britų jaunimą. „Gal dabar Lietuvos laikraščiai susitars ir negražiai rašys apie Didžiąją Britaniją, bet tai nebūtų pats geriausias sprendimas. Tai sukeltų tik daugiau problemų, gal net atstumtų vieną kitą investuotoją iš Didžiosios Britanijos. Tai būtų tas pats, kas dviem vaikams grumtis smėlio dėžėje“, – palygino verslo konsultantas.

Triukšmas kilo, kai sekmadienį britų dienraštis „Daily Mail“ išspausdino kelias A. Mikšio nuotraukas iš Lietuvos kaimų naktinių klubų. Jose vaizduojamos aptriušusios dar sovietmečio ženklais papuoštos šokių salės ir apgirtę jaunuoliai. Straipsnyje aiškinama, kad Lietuvos jaunimas vis dar vaduojasi iš šalį prislėgusios 50 metų trukusios okupacijos pasekmių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.