Naujasis ūkio ministras žino, kokiai ministerijai vadovauja

Naujasis ūkio ministras Evaldas Gustas nelinkęs kartoti buvusios ministrės Birutės Vėsaitės klaidų. Ji mėgo pakalbėti apie energetiką, painiojosi kokiai ministerijai vadovauja. B. Vėsaitės pareiškimai neretai sukeldavo skandalus. Todėl naujasis ūkio ministras, antradienį prisistatęs žurnalistams, vengė bet kokių kalbų apie energetiką.

Naujasis ūkio ministras surengė pirmąją spaudos konferenciją, kurioje pristatė savo viziją.<br>R. Danisevičius
Naujasis ūkio ministras surengė pirmąją spaudos konferenciją, kurioje pristatė savo viziją.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jun 18, 2013, 1:46 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:07 AM

E. Gustas spaudos konferencijoje žurnalistams atsisakė pasidalinti savo nuomone apie būtinybę Lietuvoje statyti naują atominę elektrinę. Pasak ministro, tai tame pačiame pastate įsikūrusios Energetikos ministerijos reikalas.

"Aš drįsiu kol kas savo nuomonės nereikšti. Energetiniai klausimai perduoti Energetikos ministerijai ir energetikos ministras formuoja politiką šioje srityje", - aiškino ministras. 

Naujasis ūkio ministras tikisi nesuklupti, kaip jo pirmtakai, ir dirbti iki Vyriausybės kadencijos galo. E. Gustas sako, kad jam buvo lengva apsispręsti tapti ministru, nes jis nėra susijęs su įvairiomis verslo struktūromis. Tai esą padės išvengti galimų interesų konfliktų.

Ministras tvirtina šiuo metu neketinantis sujungti verslui skatinti įkurtų viešųjų įstaigų „Versli Lietuva“ ir „Investuok Lietuvoje“. Jos atsidūrė dėmesio centre, kai buvusi ūkio ministrė Birutė Vėsaitė atleido „Versli Lietuva“ vadovą Paulių Lukauską ir sukėlė verslininkų nepasitenkinimą.

Abiejų įstaigų ateitis priklausys nuo šiuo metu Valstybės kontrolės vykdomo patikrinimų rezultatų. Pirminiais duomenimis, kontrolieriai rado dokumentų trūkumą ir dėl to negalima pagrįsti, ar įstaigos nedarė pažeidimų naudojant Europos Sąjungos paramą. Tačiau pateikus papildomus dokumentus tikimasi, kad Valstybės kontrolės išvados bus teigiamos.

Spaudos konferencijoje pristatęs savo veiklos prioritetus, ministras teigė, kad jam šiais metais svarbiausia gerai pasirodyti Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungos Tarybai.

Artimiausiu metu bus peržiūrėtos Ūkio ministerijos sferoje esančios licencijavimo ir leidimų išdavimo tvarkos: kiek jos reikalingos ir svarbios. Kitoms ministerijoms tai padarius, planuojama atsisakyti 13 įvairių licencijų ir leidimų. Pavyzdžiui, neliks licencijų verstis versline žvejyba. Taip pat planuojama paruošti verslą prižiūrinčių institucijų konsolidavimo planą, peržiūrėti šių institucijų funkcijas, ar jos veikia racionaliai.

Ministras žada efektyvinti valstybės įmonių veiklą, kad jos neštų daugiau pelno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.