Norvego mušamas vaikas Lietuvai nerūpi

Norvegai it akies vyzdį saugo Lietuvos vaikus, jie akylai stebi Lietuvių šeimas Norvegijoje, o kai šie paslysta - skubiai gelbėja vaikus, paimdami juos iš šeimų. Tuo tarpu Vilniaus Naujamiesčio rajone gyvenantis norvegas lupa žmoną ir vaiką koja primynęs, tačiau Lietuvos vaiko teisių apsaugos tarnyboms - tai nė motais.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavčius

2013-06-19 17:32, atnaujinta 2018-03-05 08:57

Apie smurtaujantį norvegą Gedimino prospekto pašonėje žino visi, tik ne Vilniaus vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistai.

Paklausus apie šios nakties įvykius, kai Vilniaus policija naktį gelbėjo į kampą įspeistą sutuoktinę su vaiku, Vaiko teisių gynėjai pažėrė kaltinimus policijai ir kaimynams, esą, šie jiems nepraneša, ir neįžvelgia savo tarnybos nerūpestingumo ir aplaidumo.

Tiesa, išgirdę apie birželio 18-osios nakties įvykius Vilniaus Naujamiesčio rajone, Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistai prasitarė, kad norvego kankinama šeima į socialinės rizikos šeimų sąrašą įrašyta dar 2011 metų lapkritį, tačiau, ar buvo kokios nors socialinės paslaugos teikiamos šeimai - įvardyti negalėjo.

Kaimynai pasakojo, kad šeimoje nuolat girtaujama, o policija – nuolatinis svečias. Šį faktą lrytas.lt redakcijai patvirtino ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, kurie dėl galimo smurtavimo prieš sutuoktinę pradėjo ir ikiteisminio tyrimo veiksmus.

Birželio 18-osios vakarą paskambinusi pagalbos telefonu 112 moteris pranešė, kad jos sutuoktinis kabinėjasi prie devynerių metų dukters, be to, reikalauja iš jos pinigų.

Moteris pranešė, kad ši su dukra užsidariusi vonioje, nes bijo smurtaujančio sugyventinio.

Atvykę pareigūnai galimą smurtautoją pristatė į komisariatą ir šį apklausė, tačiau girtumo nenustatė.

„Panašių skundų iš sutuoktinės sulaukėme ne vieno ir ne dviejų“, – apie birželio 18-osios įvykius pasakojo pareigūnas, nenorėjęs atskleisti savo pavardės.

Apžvelgę visus skundus, pareigūnai birželio 17 dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl ankstesnių incidentų šeimoje, kuriuo siekiama išsiaiškinti, ar buvo padaryta nusikalstama veika prieš sutuoktinę ir vaiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.