Joniškio politiko byloje sprendimo nepriėmusiam teisėjui - kolegų teismas

Per metus laiko Joniškio politikui Kęstučiui Mačiuliui iškeltos administracinės bylos išnagrinėti nesugebėjusiam Joniškio rajono apylinkės teismo teisėjui Sauliui Remeikai gali būti iškelta drausmės byla.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jun 20, 2013, 3:14 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:18 AM

Teikimą Teisėjų etikos ir drausmės komisijai (TEDK) dėl drausmės bylos iškėlimo S. Remeikai vakar pasirašė Šiaulių apygardos teismo pirmininkas Boleslovas Kalainis.

Toks spendimas buvo priimtas baigus S. Remeikos veiklos patikrinimą, kuris buvo pradėtas kilus skandalui, kai net 2,46 promiles įpūtęs Joniškio politikas Kęstutis Mačiulis liko nenubaustas už vairavimą girtam, nes S. Remeika per metus laiko taip ir neįstengė išnagrinėti šios administracinės bylos.

Per patikrinimą buvo konstatuota, kad teisėjas S. Remeika galbūt šiurkščiai pažeidė administracinių teisės pažeidimo bylų nagrinėjimo operatyvumo principą, netinkamai organizavo bylos nagrinėjimą, dėl to administracinėn atsakomybėn patrauktas asmuo išvengė administracinės atsakomybės.

Ar S. Remeikai bus iškelta drausmės byla, priklausys jau nuo TEDK sprendimo.

Joniškio rajono apylinkės teismo teisėją S. Remeiką TEDK jau svarstė pernai.

Tąkart teikimą TEDK pateikęs Šiaulių apygardos teismo pirmininkas B. Kalainis nurodė, kad per tikslinį S. Remeikos veiklos patikrinimą buvo nustatyta, kad teisėjas ne itin efektyviai organizuoja bylų nagrinėjimą, aplaidžiai atlieka savo pareigas.

Įvertinusi surinktus duomenis TEDK tada konstatavo, kad teisėjo S. Remeikos veiksmuose yra aplaidumo požymių, tačiau drausmės bylos neiškėlė, o tik apsiribojo šio teisėjo svarstymu komisijoje.

S. Remeikos darbo patikrinimas vėl buvo surengtas kilus skandalui, kad pernai girtas savo automobilį vairavęs, į alkoholio tikrintuvą net 2,46 promilės įpūtęs Joniškio rajono tarybos narys „darbietis“ K. Mačiulis ir toliau galės važinėti lyg nieko nebūtų nutikę.

Nors K. Mačiuliui už vairavimą girtam grėsė solidi bauda su teisės vairuoti atėmimu nuo dvejų iki trejų metų, šiam politikui iškeltą administracinę bylą nagrinėjęs teisėjas per nustatytą terminą taip ir nepriėmė sprendimo.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse nurodyta, kad nuobauda turi būti paskirta per 6 mėnesius. Išimtinais atvejais šis terminas gali būti pratęstas dar pusmečiui.

Nors nagrinėjant K. Mačiulio administracinę bylą buvo paskirta net 14 teismo posėdžių, bylos per metus laiko išnagrinėti taip ir nepavyko.

Prieš paskutinį teismo posėdį netikėtai sušlubavo bylą nagrinėjusio S. Remeikos sveikata. Tądien į darbą atėjęs teisėjas blogai pasijuto ir į ligoninę kreipėsi popiet – prieš bylos nagrinėjimą.

Trečiadienį, kad dar buvo galima priimti sprendimą šioje byloje, teisėją taip pat kamavo sveikatos problemos – ryte į darbą atėjęs S. Remeika po pietų vėl pasijuto blogai ir kreipėsi į medikus.

Galiausiai administracinė byla K. Mačiuliui buvo nutraukta pasibaigus administracinės nuobaudos skyrimo ir bylos nagrinėjimo terminui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.