Kauno konservatoriams ir toliau vadovaus A. Kupčinskas

Neprireikė antrojo turo

Gausiausios Kaune partijos pirmininkas renkamas kas dvejus metus.<br>M. Patašius
Gausiausios Kaune partijos pirmininkas renkamas kas dvejus metus.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-06-20 11:22, atnaujinta 2018-03-05 08:33

Kitas pretendentas į partijos vadovo Kaune kėdę - Marijus Panceris, savivaldybės tarybos narys, gavo 120 balsų. Taip pat kandidatavusi miesto tarybos narė Edita Gudišauskienė - 46. M. Panceris tapo pirmuoju A. Kupčinsko pavaduotoju. Kitais pavaduotojais išrinkti Gintarė Skaistė, Teresė Nektošaitė, Algimantas Kurlavičius, Jonas Koryzna, Juozas Yla ir Paulius Gedvilas.

ELTA primena, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos Kauno skyriai dar iki pirmininko ataskaitos pateikimo bei rinkimų patys aptarė, ką deleguoti į šį postą. Skyrių siūlymu, dalyvauti sueigos vadovo rinkimuose buvo deleguoti penki partijos atstovai, - greta jau minėtų trijų - dar ir parlamentaras Kazys Starkevičius bei miesto tarybos narys Vygantas Gudėnas. Pastarasis Eltai ataskaitos bei rinkimų susirinkimo išvakarėse tvirtino atsiimsiąs savo kandidatūrą ir siūlysiąs bendrapartiečiams balsuoti už A. Kupčinską.

Taip pat pasielgė ir K. Starkevičius, negailėjęs kritikos dabartiniam pirmininkui už neūkiškumą bei partijos įtakos mieste praradimą. Savo galimus balsus jis draugiškai „perleido“ M. Panceriui arba E. Gudišauskienei. Šie konservatoriai irgi teigė, jog partijos bei Kauno pirmininko veikloje yra nemažai taisytinų dalykų.

Ketvirtadienio rytą Eltos paklaustas, kaip susirinkime partijos lyderis jautėsi kritikuojamas, A. Kupčinskas teigė, kad kritiką visada būtina išklausyti, bet ne visada ji yra pagrįsta.

„Mūsų partija - atvira, demokratiška, tad visi gali išsakyti savo nuomones jiems labiausiai rūpimais klausimais. Bet kai kurie Seimo nariai, aiškiai girdėjau, užsiėmė populizmu. Pavyzdžiui, kritikavo „Žalgirio“ arenos pastatymą, - esą tuos milijonus, kurie tam išleisti, reikėjo skirti gatvėms remontuoti. Matyt, pamiršo, kaip patys džiūgavo ir fotografavosi 2012-ųjų rinkimams prie tos arenos: „kokie mes šaunūs, kokį gerą darbą padarėm“.

Pamiršo, jog būtent Kauno meras inicijavo įstatymo pataisas, kad savivaldybėms, kurių gyventojai, pirkdami degalinėse kurą, sumoka šimtus milijonų litų akcizo mokesčių, būtų skiriama keliams ir gatvėms remontuoti ne keli ar keliolika, bet kur kas daugiau milijonų litų“, - sakė A. Kupčinskas.

Žymiai lengviau nei šįmet A. Kupčinskui rinkimuose sekėsi 2011-ųjų vasarą. Tuomet už kitą pretendentą - Algimantą Kurlavičių - balsavo51 partijos skyrių delegatas, o už A. Kupčinską - 239.

Gausiausios Kaune partijos (TS-LKD mieste turi 1800 narių) pirmininkas renkamas kas dvejus metus. „Girstutyje“ trečiadienio vakarą vykusiuose rinkimuose dalyvavo ir balsavo per 350 delegatų (išvakarėse buvo išrinkta po 1 atstovą iš 5 Tėvynės sąjungos narių). Pusė visų balsavusiųjų ir plius dar vienas balsas - tokio skaičiaus bendrapartiečių palaikymo balsų pakanka, kad partijos pirmininkas Kaune būtų išrinktas per vieną balsavimo turą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.