Kunigaikštis Vildaugas visą vasarą tvarkys Vilniaus gatves

Kunigaikštis Vildaugas atrodė liūdnas ir pavargęs, kai ketvirtadienio rytą sutikau jį Pylimo gatvėje. Jo rankose buvo ne pypkė, bet šluota. Kariškus rūbus, kuriuos nuolat vilki, slėpė gatvės darbininko liemenė. Kas nutiko vienam žinomiausių Vilniaus keistuolių?

Kunigaikštis Vildaugas buvo nubaustas už viešosios tvarkos pažeidimus per Kovo 11-osios renginius.<br>J. Stacevičius
Kunigaikštis Vildaugas buvo nubaustas už viešosios tvarkos pažeidimus per Kovo 11-osios renginius.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Jun 20, 2013, 6:31 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:06 AM

Ne sostinės gyventojui sunku paaiškinti, kas yra Kunigaikštis Vildaugas. Daugelis jį pavadintų keistuoliu, kuris Vilniaus senamiesčio gatvėse visa gerkle plėšia žodžius „Amerika Amerika!“, keikia kairiųjų politiką ir vaiko iš miesto japonų turistus. Kiti pasakytų, kad Kunigaikštis Vildaugas yra chuliganas, nepaleidžiantis iš rankų alaus butelio ir įžūliai šlamščiantis kavinių lankytojų patiekalus.

Vilniaus senamiesčio gatvelėse jis simbolizuoja Vilniaus senamiesčio gatveles. Išmintingo miesto intelekto vingius, kuriais klaidžioja keisčiausios idėjos, laisvės ir kūrybiškumo formos. Klaidžioja, ir niekam netrukdo. Vargu ar miežinį dainavimą galima pavadinti menu, tačiau jis parodo, kad Vilnius - viena iš Europos kultūros sostinių, kur šalia verslų ir amatų yra vietos kūrybiškam išprotėjimui.

Tačiau tą ketvirtadienio rytą Kunigaikštis Vildaugas buvo kitoks. Net akyse nebuvo matyti tos energijos, kuri lyg potvynis ritasi Pilies gatvės grindiniu.

Išplėštas iš romantiško senamiesčio ir įkinkytas į dulkėtą Pylimo gatvę, kuria ausis pastatę slankiojo pramoniniai troleibusai, Kunigaikštis Vildaugas atrodė liūdnas, pavargęs ir sekinamas. Pilkas rytas rijo jo ryškumą, o prarytas jo ryškumas dar labiau pilkino rytą.

Priėjau pasisveikinti ir paklausti, kodėl jis šluoja gatvę. Žinoma, atsakymą jau buvo galima nuspėti. Juk teisėsaugininkai ne kartą drausmino Pilies gatvės kunigaikštį dėl netinkamo, įžūlaus ar net chuliganiško elgesio.

„Per Kovo 11-ąją norėjau pasakyti kalbą, bet suėmė. Jau antrą savaitę tvarkau Vilnių“, - paaiškino. Jis nusišypsojo, tačiau buvo galima pajausti, kad naujasis vaidmuo jį slegia.

Incidentas įvyko per Kovo 11-osios renginius. Kunigaikštis Vildaugas pasirodė neblaivus Katedros aikštėje ir drumstė viešąją tvarką.

Už tai jis dar du mėnesius turės šluoti Vilniaus gatves. Be to, dėl viešosios tvarkos pažeidimų jam buvo paskirta tūkstančio litų bauda. Pinigus Kunigaikštis jau sumokėjo.

Atsisveikinau, o Kunigaikštis Vildaugas toliau valdiška šluota braukė bausmės dienas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.