Ministras nekantrauja, kada baigsis Šventaragio gatvės remontas

Vidaus reikalų ministrui Dailiui Alfonsui Barakauskui prieš žengiant į ministerijos koridorių statybines dulkes nuo kojų teks valytis ilgiau, nei planuota. Prasidėjus darbams šių metų kovo pradžioje Vilniaus miesto savivaldybė skelbė, kad Šventaragio gatvės remontas turės būti baigtas birželio 21 dieną, bet ketvirtadienį čia dar plušėjo darbininkai, skubėdami užbaigti darbus iki Joninių.

Darbininkai skuba baigti Šventaragio gatvės remontą.<br>D. Umbrasas
Darbininkai skuba baigti Šventaragio gatvės remontą.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Jun 20, 2013, 4:42 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:10 AM

Šventaragio gatvės prieigose kabo lenta, kurioje parašyta, kad remontai palei Vidaus reikalų ministeriją (VRM) ir Vilniaus arkivyskupijos kuriją numatomi baigti iki birželio 21 dienos.

Bet trečiadienį statybinės technikos dar buvo apstu, VRM valdininkai į savo darbovietę vaikščiojo pro siaurą S. Skapo gatvę arba iš Pilies gatvės. Tiesa, plytelėmis neužklotas važiuojamosios dalies plotas jau mažas, bet į pabaigtuves dar nepanašu.

Ketvirtadienį po remontuojamą gatvę vaikščiojęs savivaldybės įmonės „Grinda“ technikos direktorius Vladimiras Grosmanas buvo nekalbus. Paklaustas, kaip suprasti stendą su užrašu, kad rytoj, penktadienį, Šventaragio gatvės remontas jau turi būti baigtas, jis atšovė: „Vieni rašo, kiti dirba. Juk matote, niekas nestovi, visi užsiėmę.“

Tačiau jis patikino, kad nuo liepos 1-osios gatve riedės eismas. Vilniaus meras Artūras Zuokas portalui lrytas.lt pasakė dar ankstesnį terminą. „Eismą gatve paleisime po Joninių“, - tvirtino jis.

Portalo lrytas.lt žiniomis, darbai užtruko dėl per ilgai užsitęsusių požeminių komunikacijų perklojimo darbų, koją kišo ir lietinga birželio pradžia.

Taip pat gaišino šaligatvio plytelių tiekėjai, truputį pavėlavę jas atgabenti.

Remonto pabaigtuvių laukianti Šventaragio gatvė atrodo tvarkingai, palyginti su ankstesniu vaizdu, kai čia kuprojosi išsikilnojusios trinkelės, dryksojo aptrupėjęs šaligatvis.

Stulpuose įrengti nauji LED šviestuvai, naktį čia šviesu kaip dieną.

Tiesa, dar savivaldybė žadėjo pasodinti 14 liepaičių, bet jų kol kas nėra – želdinimo darbai nukelti į ateitį.

VRM vadovas D. A. Barakauskas prisipažino nekantraujantis, kada baigsis remontas.

„Mes jau įpratome vingiais, per kiemus patekti į ministerijos rūmus. Bet atvažiuoja interesantai, pavyzdžiui, išsiimti pažymų apie teistumą. Nėra kur statyti automobilių, žmonės klaidžioja, kol suranda, kaip pas mus patekti“, – gatvės remonto sukeltus nepatogumus vardijo ministras.

Atvykusiems į VRM ir Vilniaus arkivyskupijos kuriją automobilius statyti patariama stovėjimo aikštelėje T. Kosciuškos gatvėje, bet D. A. Barakauskas tikino, kad į ministeriją atvykę žmonės aikštele naudojasi nenoriai – ten nuolat trūksta vietų, be to, brangu.

Pats ministras į darbą atvažiuoja siaura S. Skapo gatve ir vargais negalais prasispraudžia pro arką į ministerijos kiemą.

D. A. Barakauskas sakė, kad jam net baisu pagalvoti, kas nutiktų, jei Šventaragio gatvė dar būtų uždaryta ir liepos pirmąją, kai prasidės Lietuvos pirmininkavimas ES. Ne tik ministras, bet ir visi vilniečiai nekantriai laukia, kada bus atidarytas eismas Šventaragio gatve ir įprastais maršrutais bus galima pasiekti Užupį, Markučius.

Darbų metu draudžiamas transporto eismas Šventaragio gatve, pasikeitė ir 10, 11, 33, 88 autobusų maršrutų trasos.

Kol Šventaragio gatvės remontas nebaigtas, ją tenka apvažiuoti Arsenalo, T. Kosciuškos, Olandų, Zarasų ir Subačiaus gatvėmis bei kitu maršrutu – Žygimantų, A. Goštauto, Vasario 16-osios, Mindaugo, Kauno, Drujos gatvėmis.

Po Joninių viešasis transportas turėtų važinėti ankstesniais maršrutais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.