Seimas leido E. Vareikį patraukti baudžiamojon atsakomybėn

Seimas vadovaudamasis Konstitucija, Seimo statutu, tenkindamas generalinio prokuroro teikimą ir atsižvelgdamas į Seimo laikinosios tyrimo komisijos sutikimą, sutiko, kad Seimo narys Egidijus Vareikis būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas ar kitaip suvaržyta jo laisvė.

Anot prokurorų, E. Vareikis būdamas neblaivus dukart žmonai sudavė per veidą ir vieną kartą spyrė.<br>J. Stacevičius
Anot prokurorų, E. Vareikis būdamas neblaivus dukart žmonai sudavė per veidą ir vieną kartą spyrė.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 20, 2013, 11:56 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:33 AM

Už Seimo rezoliuciją „Dėl sutikimo Seimo narį Egidijų Vareikį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę“ balsavo 84 Seimo nariai, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 10 parlamentarų.

Duoti sutikimą Seimo narį E. Vareikį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę pasiūlė Seimo laikinoji tyrimo komisija.

„Komisija posėdyje išklausė Seimo nario Egidijaus Vareikio informaciją apie vykstantį baudžiamąjį procesą dėl fizinio skausmo sukėlimo smurtaujant artimoje aplinkoje. Seimo narys E. Vareikis pripažįsta savo kaltę dėl fizinio skausmo sukėlimo smurtaujant artimoje aplinkoje ir prašo leisti jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę“, – teigiama laikinosios tyrimo komisijos pažymoje.

Prieš savaitę generalinis prokuroras D. Valys kreipėsi į Seimą dėl sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį Egidijų Vareikį. Kaip teigė generalinis prokuroras, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad gegužės 4 d. E. Vareikis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, savo namuose Vilniaus rajone sukėlė savo sutuoktinei fizinį skausmą, t. y. padarė nusikaltimą.

Seimo statutas nustato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė, išskyrus atvejus, kai jis užtinkamas bedarantis nusikaltimą.

Antradienį Seimo komisijos posėdyje išklausyta E. Vareikio bylą kontroliuojanti Vilniaus rajono apylinkės prokurorė Ieva Kvedaraitė bei pats parlamentaras.

Anot prokurorės, E. Vareikis būdamas neblaivus dukart žmonai sudavė per veidą ir vieną kartą spyrė.

„Surinkta duomenų, kurie leidžia pagrįstai įtarti, kad E. Vareikis sukėlė fizinį skausmą smurtaudamas artimoje aplinkoje, tai yra, kad gegužės 4 dieną 20 val. 30 min. būdamas apsvaigęs nuo alkoholio savo namuose kairės rankos delnu du kartus sudavė sutuoktinei į veido dešinę pusę ir vieną kartą spyrė koja į dešinės pusės sėdmenis, sukeldamas nukentėjusiai fizinį skausmą“, - komisijos posėdyje E. Vareikiui inkriminuojamus veiksmus pristatė prokurorė.

Pasak prokurorės, E. Vareikis buvo byloje apklaustas kaip specialusis liudytojas, ir nors sako visų smūgių neprisimenantis, dėl kai kurių prisipažįsta.

„Duomenys buvo surinkti, kad trys smūgiai buvo suduoti, pats Seimo narys E. Vareikis apklaustas liudytoju apie savo galimai padarytą nusikalstamą veiką nurodė, kad ne visus smūgius prisimena, tačiau keletą trauminių poveikių jis pripažįsta“, - sakė prokurorė.

Komisijai liudijęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovas E. Vareikis savo elgesį vadino „kvailyste“.

Per maždaug 8 šios kadencijos Seimo mėnesius teisinės neliečiamybės neteko jau 4 parlamentarai – Kauno pedofilijos bylos pažiba Neringa Venckienė ir Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje teisiami Seimo nariai Viktoras Uspaskichas, Vitalija Vonžutaitė, Vytautas Gapšys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.