G. Steponavičius: „Sveikatos apsaugos ministras V. P. Andriukaitis suklastojo interpeliacijos turinį“

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija, inicijavusi interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui, skandalingu faktu laiko tai, kad savo atsakymuose į interpeliacijos klausimus V.P. Andriukaitis ištrynė arba performulavo didelę dalį interpeliacijos turinio, klastodamas jam oficialiai pateiktą medžiagą.

G. Steponavičius sukritikavo sveikatos apsaugos ministrą.<br>T. Bauro nuotr. iš archyvo
G. Steponavičius sukritikavo sveikatos apsaugos ministrą.<br>T. Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 21, 2013, 2:44 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 7:26 AM

Liberalų sąjūdžio frakcijos inicijuotoje interpeliacijoje suformuoti klausimai iš viso 23 temomis. Tačiau sveikatos apsaugos ministro Seimo pirmininkui pateiktuose atsakymuose interpeliacijos turinys yra iškraipytas. „Skandalinga, kad mėgindamas palankiai sau performuluoti ir interpretuoti oficialiai pareikštus klausimus ministras V.P. Andriukaitis suklastojo interpeliacijos turinį. Akivaizdu, kad savo atsakymuose ištrindamas nemažą dalį interpeliacijos turinio ministras turėjo vieną tikslą – sąmoningai suklaidinti Seimo narius prieš jiems apsisprendžiant dėl balsavimo“, – teigė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotojas Gintaras Steponavičius.

Liberalo teigimu, sveikatos apsaugos ministras praleido puikią progą pateikti aiškius ir dalykiškus atsakymus į konkrečius interpeliacijos klausimus. Vietoj to, ministras užsiėmė klausimų komentavimu, nuklydo į asmeniškumus – atsakymuose vyrauja arogantiškas tonas, kuris ministrui nesuteikia solidumo.

„Tai parodo, kad po interpeliacijos turiniu savo parašą anksčiau pats padėjęs V. P. Andriukaitis yra nepasirengęs ir netinkamas toliau eiti ministro pareigas, o interpeliacija ministrui yra visiškai pagrįsta“, – sakė G. Steponavičius.

Interpeliacijoje ministro V. P. Andriukaičio prašoma paaiškinti, kodėl šiemet daugiau nei dešimtadaliu sumažintas sveikatos priežiūros įstaigų finansavimas, kodėl ligoninių medikai verčiami eiti nemokamų atostogų ir kodėl dėl to turi kentėti pacientai bei gydymo kokybė.

Ministro taip pat prašoma atsakyti, kodėl jis ir toliau priešina viešąjį bei privatų sveikatos sektorių, siekdamas apriboti pacientų teisę laisvai rinktis prieinamas gydymo paslaugas ir gydytoją. Klausiama, kodėl ministras savo veikla ir toliau neatsižvelgia į Konstitucinio Teismo išaiškinimą, kuriuo remiantis valstybė įpareigota užtikrinti sąžiningą konkurenciją sveikatos sistemoje, vengiant bet kokių diskriminacinių principų.

V. P. Andriukaičio reikalaujama atsakyti, kodėl jis savo pareiškimais prisideda prie nelegalių atsiskaitymų gydymo įstaigose toleravimo ir skatinimo. Ministrui primenama, kad 2013 m. gegužės mėn. premjerui ir Vyriausybei įteikta daugiau nei 30 tūkst. pilietinės iniciatyvos „Teisė pasirinkti“ parašų – tiek Lietuvos gyventojų pasisakė už prieinamą ir šiuolaikišką gydymą, nepalaikydami ministro politikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.