Gausi šeima pareigūnui nesutrukdė siekti karjeros

„Aš turėjau laiko išmokti, kaip planuoti savo laiką. Tai svarbiausia“, - portalui lrytas.lt sakė kelioms dienoms į Lietuvą atvykęs Europos policijos kolegijos (CEPOL) direktorius vengras Ferencas Banfi.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2013-06-21 19:16, atnaujinta 2018-03-05 07:06

Nors policijos pareigūnai paprastai vengia kalbėti apie asmeninį gyvenimą, išgirdęs klausimą apie šeimą, 56 metų pareigūnas iš karto pažvalėjo. „Turiu septynis vaikus“, - nusišypsojo CEPOL direktorius.

F. Banfi didžiuojasi, kad ir dirbdamas kriminalistu, ir vadovaudamas tarptautinei policijos organizacijai, rasdavo laiko savo šeimai.

„Šeima – man svarbiausias dalykas ir visada stengdavausi patenkinti visus jos lūkesčius“, - pasakojo F. Banfi. Tėvo pėdomis seka ir vienas jo sūnų. Nors jis nėra profesionalus policijos pareigūnas, rengia nusikaltimų prevencijos programas.

F.Banfi į Vilnių atvyko perduoti CEPOL pirmininkavimą Lietuvai.

Liepos 1-ąją, kai Lietuva pradės pirmininkauti ES tarybai, Lietuvos policija pirmą kartą pirmininkaus CEPOL Tai institucija, kuri skatina Europos policijos ir kitų teisėsaugos įstaigų bendradarbiavimą, rengia bendrus pareigūnų mokymus.

Iki šiol CEPOL pirmininkavo Airija. Perduodant įgaliojimus Lietuvai, dalyvavo ir Graikijos policijos atstovai, kurie estafetę perims iš lietuvių.

Kasmet CEPOL organizuoja apie 100 įvairių renginių visos Europos policijai aktualiais klausimais. Kiekvienais metais CEPOL rengiamuose kursuose, seminaruose ir konferencijose dalyvauja daugiau nei 4000 policijos pareigūnų iš visos Europos. CEPOL, kaip ES agentūra, įsteigta 2005 metais. Jos būstinė yra Bramšyle, Jungtinėje Karalystėje.

„Šiuo metu CEPOL stovi kryžkelėje. Svarstomi du variantai – ji turi likti savarankiška įstaiga arba tapti Europolo dalimi. Ar CEPOL išliks nepriklausoma, turėtų paaiškėti Lietuvos pirmininkavimo metu“- pasakojo F. Banfi.

Jis neabejoja, kad Lietuvos policijos pareigūnai naujai misijai yra visiškai pasiruošę. „Vilniuje lankausi ne pirmą, su kai kuriais kolegomis jau tapome draugai. Todėl visiškai neabejoju jų kompetencija“, - kalbėjo F. Banfi.

Nuo liepos 1-osios CEPOL Valdybos pirmininko pareigas eisiantis Policijos departamento Personalo valdybos viršininkas Tomas Bikmanas teigė, kad pirmininkaudama CEPOL, Lietuvos policija skatins bendradarbiavimą tarp ES ir Rytų šalių pareigūnų. Policija stengsis išnaudoti mainų programas, per kurias skirtingų šalių pareigūnai ne tik dalinasi informacija apie nusikaltimus, bet ir bando kurti bendrą Europos policijos kultūrą.

Pastaruoju metu nusikaltėliai nuolat migruoja, todėl skirtingų šalių pareigūnams tenka tirti tų pačių asmenų įvykdytus nusikaltimus. F. Banfi pastebėjo, jog pastaruoju metu visų Europos šalių pareigūnams tenka aiškintis nelegalios migracijos, narkotikų prekybos, sukčiavimo atvejus. Šiems nusikaltėliams neegzistuoja valstybių sienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.