Klaipėdos universiteto rektorius V. Laurėnas neteks posto

Klaipėdos universiteto rektorius profesorius Vaidutis Laurėnas turės trauktis iš posto. Tokį sprendimą priėmė Klaipėdos miesto apylinkės teismas, iš dalies tenkinęs Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos ieškinį. Sutartis su rektoriumi bus nutraukta.

Savo noru iš posto nesutikęs pasitraukti V. Laurėnas bus atleistas teismo sprendimu.<br>E. Petkutė
Savo noru iš posto nesutikęs pasitraukti V. Laurėnas bus atleistas teismo sprendimu.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 21, 2013, 6:10 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 7:10 AM

Dar pernai komisija konstatavo, kad V. Laurėnas pateko į interesų konfliktą, nenusišalinęs nuo balsavimo renkant universiteto rektorių. Tuometis prorektorius buvo universiteto Tarybos narys ir vienas iš kandidatų užimti rektoriaus kėdę.

Teismas pripažino, jog kiti asmenys, nebūdami universiteto tarybos nariai, neturėjo lygių galimybių kandidatuoti į rektoriaus vietą, nebuvo užtikrintos pretendentų lygios teisės.

Klaipėdos apylinkės teismas nusprendė nutraukti tarp Klaipėdos universiteto ir V. Laurėno 2011 metų gruodžio 16 dieną sudarytą darbo sutartį. V. Laurėnas bus atleistas iš pareigų ir turės sumokėti 300 litų bylinėjosi išlaidų.

Sprendimo vykdymas atidėtas dviem mėnesiams, siekiant, kad universiteto veikla nesutriktų ir būtų sudaryta galimybė organizuoti naujus rektoriaus rinkimus. V. Laurėnas šį sprendimą turi teisę apskųsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.