Saugoti baikerius ragina plakatu nelaimės vietoje

„Mes mylime gyvenimą”. Tokiais žodžiais į eismo dalyvius kreipėsi šiaulietė Ala Danasienė, paraginusi automobilių vairuotojus saugoti baikerius, o šiems priminusi, jog būtina saugotis ir patiems.

Šiaulietė baikerė A. Danasienė plakatą pakabino toje sankryžoje, kurioje pati pateko į kraupią avariją.<br>G. Šiuparys
Šiaulietė baikerė A. Danasienė plakatą pakabino toje sankryžoje, kurioje pati pateko į kraupią avariją.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2013-06-21 06:00, atnaujinta 2018-03-05 07:53

Šiaulių profesinio rengimo centro matematikos mokytoja metodininkė A. Danasienė skaudžiai nukentėjo dėl savo aistros motociklams – 2005 metų spalio 2 dieną jos vairuojamą „Harley Davidson” taranavo automobilis BMW.

Sunkiai sužalota šiaulietė neteko kojos, bet ir tai neatgrasė nuo motociklo.

Sudaužytą „Harley Davidson” į triratį persidariusi moteris ir dabar lenktyniauja su vėju. Tačiau ji pastebėjo, kad vis daugiau jos kolegų patenka į avarijas.

„Šis sezonas – košmariškas. Per porą mėnesių jau palaidojome 8 baikerius, – atsiduso šiaulietė. – Tik viena avarija įvyko dėl sprogusios padangos, o kitose motociklininkai buvo paprasčiausiai numušti.”

Šiaulietė dar žiemą buvo subrandinusi mintį rengti socialinę akciją, kad eismo dalyviai labiau gerbtų vieni kitus: „Prieš Rugsėjo 1-ąją visi tik kalba, kad saugotume vaikus, o apie motociklininkų sezono pradžią nekalba niekas”.

Kraupių nelaimių lavina ją tik paspartino A. Danasienė, kuri pasirūpino Šiauliuose įrengti plakatą su užrašu „Mes mylime gyvenimą!”

Plakatas su gėlę automobilio vairuotojui teikiančiu motociklininku įrengtas toje pačioje sankryžoje, kurioje prieš daugiau nei 7 metus į avariją pateko pati A. Danasienė.

Ji įsitikinusi, kad tokios akcijos gali sumažinti nelaimių skaičių keliuose. Šiaulietė vylėsi, kad atsiras pasekėjų ir kituose šalies miestuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.