Giruliuose A. Butkevičius gurkšnojo alų ir draugiškai pasišaipė iš J. Oleko

Geras oras ir galimybė pailsėti prie jūros į Giruliuose kasmet vykstantį

Giruliuose ūžia socialdemokratai.<br>E. Kazlaučiūnaitė
Giruliuose ūžia socialdemokratai.<br>E. Kazlaučiūnaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2013-06-22 19:31, atnaujinta 2018-03-05 06:31

Apsikrovę palapinėmis ir nešini maisto bei gėrimų atsargomis socialdemokratai į Giruliuose esančią „Žuvėdros“ stovyklavietę pradėjo rinktis penktadienį.

Šeštadienį po pietų renginio dalyvių automobiliai jau nebetilpo stovyklavietės teritorijoje, o apsauga visus pavėlavusius savo mašinas ragino palikti šalikelėje prie įvažiavimo į „Žuvėdrą“.

Pirmą kartą į sąskrydį atvyko beveik visų partijos skyrių atstovai. Nebuvo tik socialdemokratų iš Visagino. Kažkas juokavo, kad šitaip jie protestuoja prieš partijos vadovų abejones dėl atominės elektrinės statybos.

Iš 59 partijos skyrių į Girulius atvažiavo per pustrečio tūkstančio partijos narių. Sąskrydžio organizatoriai neabejojo, kad kartu su šeimos nariais į stovyklavietės teritoriją sugūžėjo ne mažiau, nei 3 tūkst. žmonių.

Netrukus po to socialdemokratų skyrių komandos išsiskirstė į sporto aikšteles, kuriose užvirė tikra kova. Sąskrydžio dalyviai varžėsi privalomose krepšinio varžybose, šaudymo rungtyse ir traukė virvę.

Be to dar vyko šachmatų turnyras, protų mūšio, žiedų mėtymo į taikinį konkursai ir komandinės slidinėjimo varžybos.

Tačiau didesnė į sąskrydį atvykusių žmonių dalis patraukė į paplūdimį, kur jūroje besimaudančių socialdemokratų saugumu rūpinosi specialiai iš Klaipėdos atvykę gelbėtojai.

Popietės laiką, kai palapinių miestelis ištuštėjo, partijos pirmininkas ir šalies premjeras Algirdas Butkevičius išnaudojo pasivaikščiojimui po stovyklavietę.

Jį lydėjusi Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė apgailestavo, kad dauguma skyrių stovyklų yra tuščios, nes visi kaitinasi paplūdimyje arba sportuoja.

„Dar geriau, nereiks ragauti siūlomų vaišių“, - nenusiminė A. Butkevičius.

Jis pasidalino savo gudrybe, kaip tokiais atvejais išsisuka nuo įkyraus kiekvieno aplankyto skyriaus atstovų siūlymo išlenkti 50 gramų stipresnio gėrimo.

„Aš vaikštau į taurę įsipilęs arbatos ir visiems sakau, kad dabar geriu alų ir nenoriu maišyti gėrimų“, - pasakojo A. Butkevičius.

Vaikštinėdamas po stovyklavietę premjeras stengėsi kiekvienam sutiktam partiečiui paspausti ranką, mielai fotografavosi kartu.

Akmenės socialdemokratų skyriaus stovykloje išvydęs didžiulius savo ir Vilijos Blinkevičiūtės portretus gerai nusiteikęs A. Butkevičius juokavo, kad tai pamačiusi jo žmona gali ką nors įtarti.

„Kaip šaudė Juozas Olekas? Jei prastai - nuimsime nuo krašto apsaugos ministrų“, - šmaikštavo šaudyklą aplankęs premjeras, kai sužinojo, kad šaudymo varžybose dalyvavo ir krašto apsaugos ministras.

Tuo tarpu ministrą pirmininką sutikę miestų ir rajonų atstovai skubėjo išnaudoti retą progą neformaliam pokalbiui ir pribėgę prie A. Butkevičiaus per keletą sekundžių greitakalbe stengėsi išdėstyti rūpimą klausimą.

Aivaizdžiai išvargintas partiečių rodomo dėmesio premjeras grįžo į sąskrydžio štabą ir netrukus išvažiavo į Palangą, kur ilgojo savaitgalio metu poilsiauja jo šeima.

A. Butkevičius į sąskrydį dar žadėjo užsukti šeštadienio vakare, kai stovyklavietėje prasidės linksmybės: bus pinami Joninių šventės vainikai, paplūdimyje deginami laužai, o prieš vidurnaktį „Žuvėdrą“ sudrebins diskoteka.

Stovyklavietės nuoma trims dienoms socialdemokratams kainavo 20 tūkst. litų. Dar 5 tūkstančiai litų buvo sumokėta už stovyklavietės apsaugą, kuria rūpinosi saugos tarnyba „Argus“.

Šeštadienį iki pietų „Žuvėdros“ klubo salėje posėdžiavo socialdemokratų partijos taryba. Išsprendę numatytus partijos organizacinius klausimus, socialdemokratų vadovai pakilo į sceną ir paskelbė sąskrydžio pradžią.

Sveikinimo žodį tarė ir partijos svečiai: vienas konservatorių partijos lyderių Jurgis Razma, tvarkietis aplinkos ministras Valentinas Mazuronis ir Seimo primininko pavaduotojas Kęstas Komskis, darbietis Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas, liberalsąjūdietis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.