Seimo pravaikštininkams – palankūs ženklai

Nors parlamente netrukus turėtų prasidėti ilgai trunkančios atostogos, kai kurie politikai jau spirgėte spirga – iš plenarinių posėdžių salės sprunka net negavę Seimo valdybos pritarimo.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Jun 22, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:49 AM

Šią savaitę parlamento posėdžius savavališkai praleido Darbo partijos frakcijos seniūno pavaduotojas Viktoras Fiodorovas.

Antradienį Seimo valdyba svarstė ne tik jo, bet ir šios frakcijos seniūno Viktoro Uspaskicho prašymą išleisti į užsienį. Dėl pastarojo kelionės į Rusiją lankyti sergančio brolio valdyba priėmė palankų sprendimą.

V. Fiodorovas neįvardijo asmeninių kelionės priežasčių, todėl tokio valdybos leidimo negavo. Nepaisydamas to, politikos naujokas ketvirtadienį Seimo posėdžiuose nepasirodė.

Įvertino neigiamai

Darbo partijai (leiboristams) vadovaujantis Seimo vicepirmininkas Vytautas Gapšys kolegos elgesį įvertino neigiamai.

„Pasitaiko įvairių situacijų, kai būtina išvykti, ir valdyba visuomet į tai atsižvelgia. Išimtis šįkart buvo padaryta ir V. Uspaskichui. V. Fiodorovas priežasčių nenurodė ir leidimo negavo. Bet gal jis nebuvo išvykęs?” – kalbėjo V. Gapšys.

Neįžvelgia nieko bloga

Tačiau V. Fiodorovas „Lietuvos rytui” prisipažino posėdžius praleidęs dėl kelionės į Belgiją, kur tvarkė asmeninius reikalus. Bet parlamentaras neįvardijo, dėl kokių rūpesčių spjovė į darbą Seime.

Negana to, „darbietis” neįžvelgia nieko bloga, kad keliavo be valdybos leidimo: „Ta diena Seime nebuvo jau tokia svarbi. Viena praleista diena per mėnesį ar metus nėra didelė bėda.”

Seimo posėdžių svarbiais reikalais nelaikantis pravaikštininkas nedramatizuoja ir to, kad išvyko negavęs valdybos leidimo: „Manau, kad galiojančios taisyklės – perteklinės.”

Etikos sargai – atlaidūs

Nedrausmingiems parlamentarams palankių ženklų Seime pastaruoju metu vis daugiau.

Antai etikos sargai pateisino Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos seniūnės Ritos Tamašunienės pravaikštas ir net išpeikė jai skersai kelio bandžiusią stoti Seimo vadovybę.

„Greitai be valdybos leidimo ir į tualetą negalėsime nueiti. Kas čia per vaikų darželis”, – piktinosi etikos sargu tapęs „tvarkietis” Petras Gražulis.

Etikos ir procedūrų komisijai R. Tamašunienė nurodė, kad buvo iš anksto suplanavusi kelionę į Amsterdamą gegužės pabaigoje, įsigijo lėktuvo bilietus ir esą negalėjo jų pakeisti taip, kad suspėtų į posėdžius.

Šias aplinkybes R. Tamašunienė buvo išdėsčiusi ir valdybai, bet ji į parlamentarės prašymą neatsižvelgė ir nuo dalyvavimo Seimo posėdžiuose nebuvo atleidusi.

Tačiau etikos sargai politikos naujokei, pažadėjusiai daugiau išvykų sesijos metu neplanuoti, buvo nuolaidūs.

R. Tamašunienė džiaugėsi jų sprendimu, nors pripažino pasielgusi netinkamai: „Seimo valdybos sprendimas buvo teisingas. Kaip ji galėjo pritarti asmeninei kelionei posėdžių metu? Bet aš tikrai daugiau to nepraktikuosiu.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.